Motivatie

Wanneer het even te druk is…

Nou jongens en meisjes… Wat is het stil geweest op de blog zeg. We waren juist de laatste maanden zo goed en enthousiast bezig met bloggen! Vandaag praat ik jullie bij over wat er allemaal gebeurd is en hoe ik ervoor heb gezorgd dat ik weer wat rust in mijn hoofd heb gekregen. 

Op 30 april kregen Sander en ik de sleutel van ons droomhuis. Vanaf dat moment begon bij ons ook de klusgekte. De eerste week hebben we echt 14 uur per dag geklust. De tweede week waren wij gewoon weer aan het werk. Dat zorgde ervoor dat we elke dag 10 uur van huis waren en de overige uren, die we niet besteedden aan slapen, aan het klussen waren. Dit ging zo een aantal weken door. Binnen een aantal weken was het huis daadwerkelijk toonbaar en trokken wij erin. Ik had het spontane plan om gewoon een surprise party voor Sander te organiseren! Sander was ervan overtuigd dat we uiteten zouden gaan, maar als verrassing stond er een gloednieuwe Weber barbecue in de tuin met allemaal vrienden die eten hadden meegenomen. Het was een super geslaagd feest, maar zoals jullie vast begrijpen was het dus een extra drukke tijd hier in huize Larissa en Sander.

Natuurlijk zijn we ook nog bezig met de voorbereidingen voor het huwelijk. Want eerst leek het nog zo ver weg, nu komt het steeds sneller dichtbij. We hebben een afspraak ingepland met een BABS; een ambtenaar die ons op locatie kan en wil trouwen. En we hebben een fotograaf uitgezocht. Nu moeten we vooral dingen concreet gaan maken. De gastenlijst moeten we definitief gaan maken, ik moet een jurk gaan uitzoeken, we moeten nadenken over de aankleding en het eerste deel voor het draaiboek. We mogen de komende maanden ringen gaan uitzoeken etc. Zoveel leuke dingen te doen! Het zou een fulltime baan kunnen zijn.

Ondertussen werken we gewoon door. Ik probeer genoeg leuke dingen in te plannen, zoals etentjes, borrelavondjes, feestjes en ik ben elke zaterdag nog leiding op de scouting. Ik krijg het bijna weer druk als ik het zo typ.
Helaas is dit dan ook de reden dat ik zo afwezig ben geweest. Ik moet bekennen dat ik slecht andere blogs heb gelezen, ik was totaal inspiratieloos en ik merk dat ik overal een beetje achterloop.

Toch staat deze blog online, dus ergens heb ik rust gevonden! En dat klopt ook. Elke dag krijg ik een beetje meer rust in mijn hoofd en de “stress” die ik ervaar zet ik om in positieve energie. Ik heb een echte aanpak mentaliteit en ik wil continu doorgaan. Maar nu heb ik ook een betere balans gevonden. Ik ga weer wat eerder naar bed, reserveer echt een uur in de avond om een boek te lezen in een warm bad en ik volg weer wat leuke series. Sander en ik gaan zelfs volgende week weer eens samen uiteten!

Het helpt ook dat ik (bijna) elke week zwem met Marloes. Verplicht een uurtje mijn hoofd leeg maken en wat extra bewegen. Ik kijk er ook elke week ontzettend naar uit.

Ik moet bekennen dat deze verhuizing mij iets zwaarder is gevallen dan ik van te voren had bedacht, maar het is het zo ontzettend waard! Binnenkort upload ik een verhuisupdate met allemaal foto’s van ons huis. Ik ben bezig met een trouwupdate en ik heb langzaam weer heel veel inspiratie! Marloes en ik gaan weer nieuwe foto’s maken voor op Instagram en de blog en daarvan krijg ik ook altijd energie.

Dus wees niet bang; er komen zoveel blogs aan! Jullie krijgen het er nog druk mee met lezen. Maar voor nu weten jullie ook waarom het zo rustig is geweest.

Wat doe jij als het druk is in je hoofd?

Liefs, Larissa

3 Reacties

 • Daenelia

  Verhuizen is enorm veel werk, veel meer dan de ene deur afsluiten en de andere deur openen om je spulletjes binnen te zetten. Logisch dat je dan weinig tijd hebt voor andere dingen.
  Er zijn maar 24 uren per dag beschikbaar, en 8 daarvan heb ik nodig voor slaap, min of meer …, en ik zet ook wel 2 uur per dag opzij voor aanklooien. Dus er is maar 14 uur voor werk/studie, de huisdieren en huishoudelijke verantwoordelijkheden. Dat doet me er aan denken dat ik de was nog moet doen.

 • Janne

  Wat knap dat je zoveel hebt gedaan! En wat fijn dat het je lukt om rust te vinden voor jezelf. Wat ik altijd het lastigst vind in drukke tijden, is om alle dingen nog als leuk te zien ipv als nog meer drukte. Het klinkt alsof dat jou lukt, alsof je je enthousiasme niet kwijtgeraakt bent bij het verhuizen 😉 wat goed.
  Ik ben benieuwd naar de foto’s van het huis!

  • Larissa

   Het is ook heel lastig om de drukte je enthousiasme niet te laten beïnvloeden! Maar uiteindelijk gaat drukte ook altijd weer voorbij en wordt het makkelijker om weer rust te vinden.
   En goed nieuws: de foto’s staan online hoor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge