Wonen

Verhuisupdate #2

Jaaa! We hebben de sleutel! Maandag hebben Sander en ik getekend voor ons eerste echte eigen huis. Het is je vast wel opgevallen dat ik heel erg afwezig ben geweest op de blog en op Instagram… De afgelopen dagen waren Sander en ik ruim 14 uur per dag aan het klussen. Vandaag tijd voor een nieuwe verhuisupdate!

Ik vond het wel ernorm spannend, het is toch niet zomaar iets om een huis te kopen. Na het tekenen voor de overdracht bij de notaris zijn we gelijk weer naar ons huis gereden om echt na te denken wat er moest gebeuren. We hadden al een planning uitgetypt, maar we wilden toch nog even goed in het lege huis controleren wat er nog moest gebeuren. Zo wisten wij van te voren niet of we het behang in de slaapkamers helemaal eraf moesten halen of dat we er gewoon overheen konden verven.

We begonnen de week met een mini feestje. De champagne mocht eindelijk open en we hebben geproost op ons eigen huis. Hierna konden wij aan de slag. We moesten alle kamers verven, de trapbekleding strippen, vloerbedekking verwijderen en nog veel meer andere klusjes. Ondertussen is dit bijna allemaal al gedaan! We hebben ontzettend hard gewerkt en we hebben heel veel hulp gehad. Gelijk op dinsdag kwamen mijn broertje en neef langs om samen met Sander de trappen te strippen. Ik mocht gelijk aan de gang met verven. Hier hielp een vriendin gelukkig mee! Verder kregen we elke avond versterking van onze ouders en mijn tante.

De komende weken wordt de vloer gelegd en laten we verschillende partijen kijken naar de trapbekleding. We moeten de woonkamer en hal nog verven en we hebben nog wat meer klussen die gedaan moeten worden. Zo moeten we ook op zolder nog een laminaatvloer leggen. Ik denk dat we nog wel heel wat maanden bezig zijn met klusjes rondom het huis.

Ik vind verhuizen wel heel confronterend. Ik ben erg gelukkig als ik een planning kan maken en volgen, maar helaas is een verhuizing altijd erg lastig. Er vallen altijd dingen tegen en de tijdsplanning klopt van geen kant meer. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik het deze week even helemaal niet meer zag zitten. We zijn allebei extreem perfectionistisch en we moeten echt alles tot in detail opknappen. Maar dan wel alles tegelijk doen natuurlijk. Ik zal de komende weken/maanden nog moeten leren om dingen los te kunnen laten.

Tegelijkertijd is het ook zo leuk om in ons eigen huis te mogen klussen! Alles wat we doen maakt het huis steeds meer iets van ons. Langzaam begint het huis echt als thuis te voelen. Over een week of 2 willen we in het huis gaan slapen. Dan mag ik lekker gaan shoppen. Oohh wat kijk ik daar naar uit.

Zouden jullie het leuk vinden om straks foto’s te zien van het eindresultaat?

Liefs, Larissa

4 Reacties

  • Larissa

   Bedankt! Op een of andere manier vergeet ik ook altijd hoe zenuwslopend een verhuizing eigenlijk is. Je weet waarvoor je het allemaal doet 🙂

 • Haydée

  Ik ben in januari verhuisd, en het klopt wat je zegt: er moet zoveel gedaan worden! Het is best vermoeiend, maar als het eenmaal achter de rug is, zal je nog zo blij zijn. 🙂

  • Larissa

   Wat leuk dat je nog niet zo lang geleden ook verhuisd bent! Ben je nu al helemaal klaar of nog steeds bezig?
   En ik geniet van het hele verhuisproces, maar ik kijk wel uit naar het moment dat het klaar is hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge