Lifestyle,  Wonen

Verhuisupdate #1

Al vanaf de Kerst tellen Sander en ik af naar het moment dat we eindelijk de sleutel krijgen van ons nieuwe huis. Ik wil jullie meenemen in de verhuizing en de inrichting van ons huis. Vandaag vertel ik wat we al hebben gedaan aan voorbereidingen en neem ik jullie mee in de planning die we hebben gemaakt.

Op mijn telefoon staat een Widget die in totaal 131 dagen aftelt. We moeten op dit moment nog 21 dagen wachten! 21 dagen… Nog maar drie weken dus. De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest. Zo heeft Sander het huis in 3D getekend in een online programma. Zo kon ik lekker stoeien met het interieur en kregen we een beeld van hoe het eruit komt te zien.

We hebben een vloer gekocht. Er liggen nu nog tegels op de gehele benedenverdieping met daaronder vloerverwarming. We kunnen dus niet zomaar elke vloer neerleggen. We hebben gekozen voor een PVC vloer. PVC is een soort dik zeil en je legt het per plank neer. Dit kan gewoon over de tegels heen. In de woonkamer komt een donkere houtlook en in de keuken en toilet komen antraciet PVC tegels. We hebben zelf een voorkeur voor lichte eikenhouten meubels, en dit is mooi in combinatie met een donkere vloer.

De banken heb ik jullie al eerder laten zien. Verder hebben we nog geen nieuwe meubels gekocht. We zijn nog op zoek naar een mooie open kast en een retro stoel voor in de woonkamer. Verder willen we eigenlijk ook nog een nieuwe eetkamerset, maar we hebben nog een prima tafel voor de eerste maanden. Ik vind het gewoon nog heel moeilijk om al heel veel meubels te kopen zonder onze huidige meubels in de kamer te zien.

Qua kleuren wil ik eens een beetje wat heftiger gaan doen. Ik probeer Sander nog te overtuigen om een okergele streep op de muur te maken, maar hier is Sander nog niet helemaal enthousiast over. We hebben gelukkig nog even. Met de kleuren in de woonkamer wil ik zowel rust creëren als een vrolijk gevoel. Een huis moet vooral goed voelen, dus ik ben benieuwd hoe het eindresultaat gaat worden.

Voor het eerst krijg ik ook een eigen plekje in het kantoor! Sander heeft altijd zijn eigen bureau inclusief vaste computer gehad en ik werkte voornamelijk aan de eettafel of op de bank. Maar nu we straks de ruimte hebben krijg ik helemaal zin in mijn eigen kantoortje. Het kantoor wil ik heel rustig houden met lichte meubels en blauw en groene accenten. Groen en blauw zijn ideale kleuren voor in een kantoor omdat je het rustig van wordt. Ook schijnt het goed te zijn voor je concentratie. Concentratie kan ik zeker goed gebruiken.

De verhuisplanning
Over 3 weken krijgen we dus de sleutel en kunnen we aan de slag. De eerste week hebben Sander en ik vrij om flink aan de slag te kunnen gaan. We gaan alles zelf verven. In ons appartement hebben we ook alles zelf geverfd, dus het moet zeker goed komen. Boven moeten we nog wel twee slaapkamers behangen. Dat vind ik wel heel erg spannend, dus tips zijn weer welkom.
In week 2 wordt de vloer beneden geëgaliseerd, dat moet voordat we PVC kunnen neerleggen. Gelijk het eerste weekend daarop willen we zelf verhuizen met de konijnen.
Tijdens de verhuizing wil ik ook veel foto’s maken om jullie mee te nemen in ons huizenavontuur! Dus hou zeker Instagram in de gaten.

Ik kijk ontzettend uit naar ons huis en het inrichten. Al weken ben ik Pinterest aan het doorzoeken voor inspiratie. Nog maar even en we kunnen de bbq aansteken in onze eigen tuin en weer zelf koken in eigen keuken. Het wordt straks hard werken, maar het wordt het sowieso waard! En na de verhuizing… dan kan ik gelijk verder met het plannen van de bruiloft. Zou ik bijna vergeten…

Wat zijn jouw beste verhuistips? En heb je nog tips voor leuke winkels? Ik ben benieuwd!

Liefs, Larissa

2 Reacties

  • Romy

    Wauw, wat gaaf dat jullie verhuizing nu echt steeds dichterbij komt, zeker omdat jullie hier al best lang naar hebben moeten aftellen. En wat fijn dat jij ook een bureau in het kantoortje krijgt. Het lijkt me best fijn om op die manier privé en werk een beetje gescheiden te houden in huis. Ik ga voor je duimen dat die okergele streep er toch nog doorheen komt 😉 Ik ben in ieder geval net zo enthousiast over zo’n kleuraccent als jij! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge