Erop uit

Vakantiekriebels

Larissa sloot haar vakantieblog laatst af met de zin dat wij voorlopig niet meer weg gaan. En dat klopt, maar hoe leuk is het om vast na te denken over de volgende vakantie? Laurens en ik zijn laatst naar een bijeenkomst geweest van een reisorganisatie gespecialiseerd in motorreizen.

Drie jaar geleden is Laurens met deze reisorganisatie naar de Himalaya geweest om drie weken motor te rijden. Intussen zat ik feestvierend en zon-aanbiddend op Mallorca, verschil moet er immers zijn. Het kriebelde bij hem altijd om weer zo’n reis te maken, maar ik wil natuurlijk niet alleen thuisblijven! Hij had ontzettend leuke verhalen te vertellen en mooie foto’s om te laten zien toen hij weer thuis was. Bovenstaande foto is dan ook door hem gemaakt tijdens zijn reis.

Voor volgend jaar hebben wij onze zinnen gezet op Afrika. Er zijn diverse reizen in Afrika, wij zijn er nog niet helemaal over uit welke. We moeten nog kijken welke het meest geschikt zou zijn voor mij. Laurens heeft al veel meer rij-ervaring dan ik, dus voor hem maakt het niet zo uit. Ik hoop dit jaar nog mijn theorie te halen en in januari te starten met lessen. Ik wil eigenlijk voor de zomervakantie mijn rijbewijs hebben, zodat we in het najaar op motorreis kunnen gaan. Er is ook nog een mogelijkheid om achterop mee te gaan, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf te rijden.

Tijdens zo’n motorreis ben je met een kleine groep van ongeveer 8 tot 12 mensen. Je gaat met zijn allen vanaf Schiphol naar het land van bestemming en daar zijn ook de motoren, geregeld door de organisatie. Accommodaties, eten en de routes zijn ook door de organisatie geregeld. Hadden we net lekker het gevoel te pakken van alles dag tot dag te regelen tijdens onze vorige vakantie, is nu dus alles al geregeld, haha. Maar dit is wel even een hele andere soort reis!

Sommige reizen zijn niet zo geschikt om te doen als je nog niet veel rij-ervaring hebt, maar de meeste zijn prima te doen. De reizen zijn erg off-road gericht, dus het fijne is dat je niet te maken hebt met veel verkeer. Mensen die je zomaar afsnijden, geen knipperlicht gebruiken of aan het bumperkleven zijn omdat het hen niet snel genoeg gaat zoals hier in Nederland, heb je daar niet. Dat scheelt al een hele hoop. De wegen zijn vanzelfsprekend wel anders. Er zijn asfaltwegen, maar daar rijd je niet de hele tijd over. Er zijn voornamelijk veel gravelwegen of, zoals ik al zei, echt off-road. Je schijnt snel genoeg door te hebben hoe je moet rijden op zo’n weg dus het is makkelijk om je daarop aan te passen. Je bent ook niet de hele dag aan het rijden (wat ik eerst wel dacht), maar steeds een paar uurtjes met voldoende pauzes. Zo is het rijden goed uit te houden. En er is onderweg natuurlijk een heleboel te zien! Afrika lijkt me zo’n prachtig continent met adembenemende natuur en al die gave dieren.

Wij kunnen in elk geval niet wachten tot het zo ver is, ook al duurt het nog bijna een jaar.

Wat voor soort reis zou jij graag een keer willen maken? En ben jij ook altijd bezig met het maken van nieuwe vakantieplannen zodra je weer thuis bent?

Liefs, Marloes

5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge