Lifestyle

Vakantie: vrijwilligerswerk en kastelen bekijken

Mijn favoriete onderwerp om over te praten is vakantie! Marloes heeft al vaker verteld over haar aankomende vakantie, dus ik vond het tijd worden om mijn komende vakanties te bespreken! Ik kijk er namelijk ontzettend naar uit.

Een van deze vakanties is een week kamp. Als kind ging ik elk jaar naar de KNGU Zomerkampen. Dit is een groot kamp waar je kan turnen en dansen, maar ook gewoon op zomerkamp kan gaan. Vanuit mijn turnvereniging ben ik een jaar of 6 meegegaan. Toen ik 18 werd, mocht ik als leiding mee. Hier heb ik dan ook geen moment over getwijfeld. Dit jaar is mijn 4e keer als leiding op Zoka.

Zoka draait 7 weken, waarvan elke week nieuwe deelnemers op het kamp rondlopen. Ik ga dus ook maar 1 weekje mee. Met zo’n 600 kinderen en 100 leiding en staf is het een flinke organisatie. Ik ben verantwoordelijk voor 9 of 10 kinderen in een tent. Het is een week vol spellen, plezier in de turnhal, zwemmen en veel verschillende verkleedoutfits. Het is ook een week hard werken. Ik krijg elk jaar de vraag of ik zo’n week dan wel als vakantie reken. Mijn antwoord is een volmondige ja! Als leiding op Zoka heb ik heel veel over mijzelf geleerd. Je cijfert jezelf een week helemaal weg, slaap lijkt overbodig en energie heb ik in overvloed. Na kamp zal ik natuurlijk ook nog een blog online plaatsen met leuke foto’s en verhalen!

Naast kamp ga ik graag ook nog met Sander op vakantie. Vorig jaar hebben we samen een rondreis gemaakt door Noorwegen. We hadden onze auto mee, wat ideaal is tijdens een rondreis. De vakantie begon al met een overnachting op de boot vanuit Duitsland naar Zweden. Eenmaal in Noorwegen hadden wij meerdere locaties op de planning staan. Op elke locatie verbleven wij 2 of 3 nachten. De locaties en accomodaties waren vooraf al geboekt. Dit heeft mij heel veel rust gegeven. Doordat wij al wisten waar we elke dag naartoe gingen, konden wij ons lekker richten op leuke dingen doen.

Dit jaar doen we het weer een beetje hetzelfde. We gaan nu naar Schotland, waar we een rondreis gaan doen langs de kust. Kastelen bezoeken, bergen beklimmen, hopelijk zeehonden spotten en hopelijk niet al te veel regen opvangen. We overnachten in verschillende B&B’s die al geboekt zijn. We gaan met de boot en nemen onze auto lekker mee. Even heerlijk ontspannen van alle stress van de afgelopen tijd, vieren dat hopelijk mijn studietijd achter me ligt en even samen genieten van al het moois in de wereld.

Sander en ik zijn gek op actieve vakanties. Lekker goede schoenen aan en de bergen beklimmen. Wij houden niet zo van stil zitten, dus dan is Schotland ideaal. Hopelijk krijgen we wel wat zon, maar anders hebben we ook een goede regenjas. Op vakantie wil ik mij niet zo druk maken om dingen. Ter voorbereiding op deze vakantie zijn Sander en ik afgelopen weekend met vrienden een weekend weg geweest. Vanuit de scouting hebben vrienden van ons een wedstrijd georganiseerd. Door het oplossen van puzzels konden we onze route uitstippelen. Er vielen punten te verdienen door posten onderweg te zoeken. Met een tas van 8 kilo hebben wij ongeveer 40 kilometer gelopen. We sliepen in een tarp, een groot doek dat je spant als een soort tent op een grasveld. Zoiets was ik nog niet gewend, maar het was een mooie oefening voor lange wandelingen in Schotland.
Ik ben benieuwd of meer van jullie ook van zulke actieve uitjes en vakanties houden. 🙂

Wil je meer zien van mijn vakanties? Volg me dan op Instagram.

Wat zijn jouw vakantieplannen? En ben je ooit ook als vrijwilliger meegegaan op een kamp?

Liefs, Larissa

9 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge