Trouwen

Trouwupdate | Geregel, geplan en keuzes

Er is al een hele lange tijd voorbij gegaan sinds de laatste trouwupdate. Ik vond het daarom wel weer tijd voor een nieuwe blog hierover. De afgelopen maanden hebben Sander en ik heel veel dingen geregeld, maar er moet ook nog heel veel gedaan worden. Met nog maar vier maanden te gaan, moeten we nog hard aan het werk. Lees je gezellig mee?

Wat hebben we al geregeld?
Eigenlijk zijn alle grote dingen geregeld. Zo hebben we in de eerste weken gelijk de locaties geregeld. We hebben twee locaties: eentje voor de ceremonie, receptie en het diner, de ander is voor het feest. Ook heb ik vrij snel de jurk geregeld. Maar hier heb ik al eerder over geschreven.

We hebben bij de gemeente een BABS gesproken die onze ceremonie volbrengt. En we hebben Marloes en Laurens al heel snel als onze ceremoniemeesters gevraagd. Onze keuze is op Marloes en Laurens gevallen omdat ze ons heel goed kennen. Marloes is verder zo gek op bruiloften (nog gekker dan ik hihi) dat ik haar 100% vertrouw. Het is fijn dat ik op de trouwdag zelf de controle kan loslaten en Marloes de leiding geef.

Verder hebben we al een fotograaf geboekt. We hebben bewust voor een fotograaf uit de regio gekozen. Omdat februari een rare maand kan zijn met het weer, wilden we iemand die bekend is met alle leuke locaties in de buurt. Zo zijn we op de dag zelf heel flexibel met de fotolocaties. We hebben dus ook geen fotolocatie geboekt; we zien wel waar we foto’s gaan maken.

De trouwauto (of ander vervoer) regelt Sander. Dit is voor mij erg fijn, want dan hoef ik mij om één ding minder zorgen te maken.

Nog iets heel leuks wat we al geregeld hebben: vorige week hebben Sander en ik ringen gekocht! We gingen ons eigenlijk oriënteren, want we kwamen er helemaal niet samen uit. Vooraf hadden we op internet gekeken, maar we hebben zo’n andere smaak. Wel vonden we het belangrijk dat we een set zouden kopen. We gingen op een regenachtige zaterdag Leiden in, bekeken wat ringen bij een juwelier en waren binnen anderhalf uur gewoon geslaagd!

Wat moeten we nog regelen
Langzaamaan moeten we nadenken over de gehele aankleding van de dag en de locaties. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nu ook voor het eerst gestresst begin te raken. Ik ben zo enorm slecht in alle details van zo’n dag. Continu zit ik tussen twee gedachten in: aan de ene kant is een mega pinterest waardige bruiloft vol DIY details prachtig, maar ik vind het ook heerlijk om mij hier gewoon niet zo druk om te maken. Zo heb ik ook echt geen idee of we een kleurenschema gaan doen. Op internet zegt ongeveer elke site dat het handig is, maar heel eerlijk vind ik het gewoon niet zo belangrijk. Uiteindelijk kiezen we wat we mooi vinden, het past vast wel bij elkaar haha.

Verder zijn we nog bezig met iemand regelen voor de bloemen en moeten we ook nog keuze smaken wat we willen met de bloemen. Ik vind het leuk om een winters boeket te hebben en corsages die daarbij passen. Verder willen we nog wat bloemen voor op de tafels, maakt het toch net wat gezelliger. Een vriend van ons is bezig met het ontwerpen van kaarten. Dit is zo’n detail wat ik wel heel belangrijk vind. De uitnodiging is het eerste wat de gasten zien en wat een beeld geeft van de rest van de bruiloft. We willen dat het helemaal bij ons past.

We zijn ook begonnen met danslessen. Dit is iets waar ik vooral heel veel zin in heb. Al jaren wilde ik dansen met Sander, maarja… Ga een man daar maar eens voor overtuigen 😉 Gelukkig is een bruiloft een hele goede reden om wel op dansles te gaan.

Het is uiteindelijk best een hele lange update geworden. De komende maanden houden we ons in ieder geval nog met genoeg dingen bezig. Elke week hebben we een avond dat we ons bezig houden met de voorbereidingen. Zo proberen we het ook vooral heel leuk te houden. We willen niet dat we alleen nog maar samen over de bruiloft kunnen praten.

Zijn er dingen rondom de bruiloft waar je nog meer over wilt lezen? Please let me know 🙂

Liefs, Larissa

Afbeelding

3 Reacties

  • chantal

    geweldig weer die up date! en wat leuk dat jullie al flink opschieten met de ringen, het vervoer, bloemen en fotograaf. en dan ook nog dansles!! nou dat vind ik helemaal geweldig; als dat geen voorbereiding is 😉
    goed dat jullie het inpassen voor éen keer in de week zodat het niet al je energie en tijd opslokt, want soms moet je ook gewoon je gevoel volgen en kijken wat bij je past inderdaad.
    ik wens jullie veel plezier in de komende tijden met wat nog komen gaat en geniet vooral van de voorpret!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge