Lifestyle

Tips voor een outdoorvakantie

Vorige week heb je al een blog van mij kunnen lezen over mijn komende vakanties. Daaruit bleek wel dat ik ontzettend gek ben op outdoorvakanties. Zo heb ik ook twee weken geleden een outdoor- en hike-weekend gehad met vrienden. Na verschillende sportieve vakanties heb ik eindelijk goed door wat verstandig is om mee te nemen. Daarom deel ik vandaag mijn tips voor sportieve vakanties!

Een goede tas
Het begint met het kiezen van de juiste tas. Ga je echt hiken met een tent bij je? Dan heb je een heel ander soort tas nodig dan een vakantie met de auto. Tijdens het hike-weekend heb ik heel wat spullen meegenomen in mijn tas: een matje, een tarp (lichtgewicht tent), kussen, slaapzak, etc. Hiervoor heb ik dan ook special een nieuwe tas gekocht. Ik heb gekozen voor een tas van 34 liter. Hier past genoeg in voor een weekend, mits je echte outdoor-spullen gebruikt. Een normaal matje of luchtbed gaat niet passen. Verder is het van belang goed te letten op jouw figuur. Zo zijn er speciaal tassen voor vrouwen. Die tassen zitten beter op de heupen en de banden zijn iets smaller. Ik heb heel veel tassen gepast en kwam erachter dat dit echt heel belangrijk is! Je loopt toch al snel met 8 kilo op je rug, dus dan moet je tas wel lekker zitten. Koop er dus niet zomaar eentje online, maar pas een paar modellen van verschillende merken. Dan vind je snel ook het juiste model voor jou.
Ga je gewoon lang verschillende huisjes en heb je goed vervoer geregeld, dan kan je natuurlijk een grote weektas meenemen. Ik ben zelf altijd voorstander van tassen in plaats van een koffer. Een tas heeft veel meer losse opbergvakjes en kan makkelijker in de auto.

Goede schoenen
Mooie witte sneakers of schattige platte schoentjes zijn natuurlijk leuk op de foto’s, maar zeker niet aan te raden als je flinke stukken gaat lopen. Ik loop al jaren op mijn prachtige, maar vooral comfortabele wandelschoenen. Als je net als ik graag de bergen in gaat, dan is het ook best gevaarlijk om op gewone schoenen te lopen. Veel wandelschoenen zijn speciaal gemaakt om mee in de bergen te wandelen. Deze schoenen geven veel meer grip op gladde stenen en modderige paden. Ook voor schoenen geldt dat het verstandig is om ze in de winkel te passen. Koop ze zeker niet te klein, want bergafwaards ga je daar last van krijgen.

Lichtgewicht spullen
Of je gaat hiken of lekker de auto meeneemt, lichtgewicht spullen zijn altijd een aanrader! Niemand heeft er zin in om zware tassen te verslepen en zware tenten op te zetten. Heb je geen zin om alles nieuw te kopen? Probeer dan van vrienden iets te lenen. Dit doe ik ook nog geregeld, want outdoorspullen zijn erg prijzig. Test dus goed alle spullen voordat je overhaast iets koopt. En geloof mij… het is ontzettend verslavend om telkens meer aan te schaffen.

Warme kleding en veel laagjes
Er is veel speciale kleding te vinden voor outdoorvakanties. Je bent vaak de hele dag op pad en dus is het handig om lichtgewicht kleding te hebben. Ik heb zelf een hardshell jas die alle regen tegenhoudt, maar wel ventileert. Daaronder draag ik veel dunne laagjes. Ik heb een shirt aan, een dun fleece vest, eventueel een dikker vest en mijn jas. In Noorwegen stond ik bijvoorbeeld het ene moment met 2 graden in de sneeuw en een uur later met 18 graden in de volle zon. Alle spullen konden klein opgevouwen worden en paste gemakkelijk in mijn tas.

Overige gadgets en tools
Als je een goede tas, schoenen en lichtgewicht spullen hebt, dan ben je bijna klaar voor de vakantie. Vergeet niet na te denken over handige tools en gadgets! Dit kan vanalles zijn, zoals een waterdicht horloge, een zakmes, een zaklamp, een powerbank voor je mobiel en eventueel wat touw. Bedenk wat voor vakantie gaat jij gaat doen en pak daar alles voor in. Ik heb zelf altijd een kaart bij me, belangrijke telefoonnummers en een goed horloge.

Voordat je jouw tas inpakt…
Voordat je tas helemaal vol propt kijk je nog eens kritisch naar alle kleding die je wilt meenemen. Pak ongeveer de helft van de stapels en doe dat weg. Ik vind dit zelf altijd het moeilijkst, maar de praktijk leert dat je de helft niet eens gebruikt.

Volgens mij heb ik nu de meeste tips wel genoemd. Heb jij nog wat tips? Dan ben ik natuurlijk heel erg benieuwd, ik moet mijn tas namelijk nog inpakken!

Liefs, Larissa

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge