Huisdieren

Tag: crazy cat lady

Ik ben gek op katten. Katten zijn echt de meest awesome beesten op aarde. Op de blog van Johanne las ik even geleden al deze superleuke tag. Tijd om hem zelf ook in te vullen 😺 Bereid je maar vast voor op een hele hoop kattenfoto’s. 

Laurens en ik hebben twee katten: Lily uit Spanje van bijna 3 jaar en maine coon Freya van bijna 2 jaar. Sinds augustus 2016 wonen ze bij ons. Toen ze een jaar hier woonden, heb ik een blog over ze geschreven. Hier vertelde ik hoe we tot de keuze van deze twee poezels zijn gekomen. Tijd voor de tag, want als poezenmoeder vertel ik maar al te graag over mijn kinders!

Als eerste: kijk deze epic bum wiggle van Freya.

 

Schattigste foto van je kat

I can’t! Hoe kan ik slechts een foto kiezen? Dit is een onmogelijke opgave. Sorrynotsorry voor de catspam!

Is dit niet de allerliefste baby ooit?

Ik hoef helemaal geen knappe man in bed, joh. Dit is toch om op te vreten?

Twee is beter dan een.

Zelfs fietsen vindt Freya prima.

Lily is graag buiten, maar alleen als de zon schijnt.

En binnen helpt ze maar al te graag met werken.

Bijzondere eigenschappen

Lily is echt een doorgewinterde schooier. Deze Spaanse straatkat heeft zo haar trucjes! Zo kan ze bijzonder lang naar je bord staren en niets doen, en als je dan even afgeleid bent, steekt ze haar pootje uit om iets te jatten. Maar Lily is ook een enorme knuffelkont. Ze kent het concept personal space niet. Zonder pardoes parkeert ze haar kont tegen je wang aan om op je te liggen. ‘s Nachts slaapt ze ook altijd bij ons, in bed. Onder de dekens tussen ons in. Het is echt adorable.

En Freya is eigenlijk net een hondje. Het enige verschil is dat je haar niet hoeft uit te laten. Ze is altijd (maar dan echt altijd) bij je in de buurt, ze wacht je op als je thuiskomt en ze apporteert (bierdopjes zijn favoriet). Ook is ze gek op water, maar dat is maine coon-eigen. Waar water is, is Freya. Ze drinkt ook het liefst uit een glas. Onbewaakte glazen water op tafel zijn niet veilig. Binnen mum van tijd steekt ze haar snoet erin en vaak zelfs ook haar poot. We moeten ook altijd tegen bezoek zeggen dat de de deksel van de wc dicht moeten doen. Anders gaat Freya erin spetteren.

Omschrijf het geluid dat je kat maakt

We noemen Lily altijd een ‘derdewereldkat’. Ze kan echt keihard miauwen en doen alsof ze al dagen, wat zeg ik, weken geen eten meer heeft gehad. Dat er uit zo’n scharminkel zulke geluiden kunnen komen. Tevens kan Lily behoorlijk maf gaan knorren als ze aan het spelen is. In het begin dachten we dat ze ergens pijn had als ze deze geluiden produceerde, maar nu weten we dat ze dan gewoon in een speelse bui is.

Freya daarentegen heeft een heel zachtaardig miauwtje. Chirpy mewhole is echt de meest accurate beschrijving ooit.

Ze miauwt standaard als Laurens ‘s ochtends weggaat en zo aan het einde van de middag begint ze ook vaak met miauwen als ze een motor hoort langsrijden. Ze is dan ook een echte sad cat als het niet Laurens blijkt te zijn, maar een andere motorrijder in de straat, haha.

Koosnaam

Lily noemen we heel vaak Chili of Chill/Chillerd/Chillebil, omdat ze temperament heeft en graag chillt. Maar ook Takkie, vanwege haar dunne, lange pootjes.

Voor Freya hebben we wat meer koosnaampjes. Druif was een van haar eerste koosnaampjes. Toen we haar net hadden, kwam Laurens hier ineens mee. Ze was immers ook zo’n lief, klein, Druifje. Al snel volgden veel vacht-gerelateerde namen, zoals Floof, Floofer, Floofington, Foef (😂), Haarbal, Wolletje, Pluis, Gepluisde. Maar ook Boef, Dondersteen en Ondeugd worden regelmatig gebruikt. En Baby, want je kan haar letterlijk in je armen houden als een baby.

Bekentenis

Eigenlijk behandelen we de katten alsof het onze babies zijn. Maar misschien had je dat al door toen je las dat Lily bij ons in bed slaapt 😜 En verder ben ik gewoon gek op alles wat met katten te maken heeft. Zo zit ik sinds kort zelfs in een katten-Snapchat groep waar ik maar een iemand persoonlijk ken. Heel de dag door foto’s en filmpjes van andere kitties en ongegeneerd pronken met Lily en Freya. I love it.

Goede tip voor andere crazy cat ladies

Wees gewoon een crazy cat lady! Trotse moeders spammen iedereen met foto’s van hun kinderen met hun vieze snottebellen, dus waarom zou jij niet iedereen mogen spammen met je schattige kat die gelukkig geen snot overal heeft? (Indien dit trouwens wel het geval is, zou ik even naar de dierenarts gaan…). Moet ik er wel even bij zeggen dat Lily en Freya toch altijd de schattigste blijven. Fake news voor iedereen die anders beweert.

Wat voor kat zou jij zijn?

Ik zou sowieso een langharig ras zijn, want ik vind het heerlijk als iemand mijn haar borstelt, haha! Ik zou lekker veel chillen en de gezelligheid opzoeken als ik daar zin in heb. Ik denk dat ik dan zou uitkomen op een ras als een Heilige Birmaan of een Ragdoll. Lijken me sowieso een hele leuk rassen om te hebben.

Leukste kattenwebsite

Dan ga ik voor de Facebookpagina genaamd Cats ‘n Shit. Zo herkenbaar! Laurens en ik taggen elkaar vrijwel dagelijks in de hilarische kattenplaatjes van deze pagina.

Beste kattengif

Zo zien onze huidige versierpogingen eruit na 4 jaar een relatie.


Laatste foto dan… 

Om af te sluiten. Dit was de foto van Freya op de website van de cattery. Eigenlijk was het plan om maar een kat te nemen en dat was Lily. Maar toen we dit zagen wisten we al dat ze er een zusje bij zou krijgen.

Ik zou het leuk vinden om meer crazy cat lady tags te lezen!  Vertel, wat is jouw crazy cat lady confession?

Liefs, Marloes

9 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge