Lifestyle

Sporten en zo

Sporten is zeg maar, niet echt mijn ding. Maar dat ik niet vaak sport, betekent niet dat ik alleen maar op de bank hang. Alhoewel wij wel een hele fijne bank hebben, die echt mijn naam roept als ik de hele dag weg ben geweest. 

Tot mijn zestiende heb ik eigenlijk altijd gesport. Zwemmen, handbal, judo en paardrijden heb ik jaren gedaan. Niet allemaal tegelijk, haha. Ook heb ik nog een blauwe maandag op ballet gezeten en gevoetbald. Ik was best een actief kind te noemen. Toen ging ik voor het eerst werken – caissière bij de Albert Heijn. En ik vond geld verdienen een stuk leuker dan sporten, dus ben ik gestopt met paardrijden. Ook begon ik dat jaar aan mijn mbo-opleiding waar ik elke zomer stage moest lopen. Ik werkte veel na school, zodat ik genoeg geld had om de zomer mee door te komen. En na mijn mbo volgde mijn hbo waar ik het ook druk zat mee had. En natuurlijk nog je sociale contacten. Zo had ik altijd wel een excuus om me niet te verplichten aan een sport.

Want dat is het eigenlijk: sport voelt voor mij gauw als een verplichting. Ik wil mijn week in kunnen delen zoals ik wil, dus sporten met vaste avonden vallen voor mij al af. Dan kan je altijd nog zelf een individuele sport doen, zoals hardlopen. Maar dat vind ik echt vre-se-lijk. Ik krijg aan het einde van de straat al spijt als ik dapper mee ren met Laurens. Vervolgens wandelen we maar het hele stuk. Fietsen vind ik gewoon stom om te doen, dus dat valt ook af. Naar de sportschool is ook niet aan mij besteed. Ik heb wel eens een weekje een gratis proefabonnement genomen met een vriendin en samen was het best oké. Maar in mijn eentje was ik daar niet te vinden. Ook heb ik wel eens een lesje bodypump en bodybalance meegedaan met Larissa, wat ik best prima vond, maar om daar nou speciaal een abonnement voor af te sluiten, meh.

Wat ik wel erg leuk vind om te doen, is skaten. Ik heb ongeveer twee jaar geleden skates gekocht, met roze details uiteraard, die vervolgens een jaar in de kast stof hebben verzameld. Ik heb gewoon geen zin om er in mijn eentje op uit te gaan. Sinds ik samenwoon, ga ik wel eens mee skaten terwijl Laurens hardloopt. Dat vind ik gewoon een stuk gezelliger. En intussen kan ik hem aanmoedigen door deuntjes van Rocky af te spelen of het welbekende ”run, Forrest, run!” te roepen. Een ‘rustig’ stukje hardlopen zit er voor hem dan niet in 😉

Tevens vind ik het hartstikke leuk om actief bezig te zijn op vakanties, zoals je kan zien in de foto. Dit was een uitje van ongeveer 6 uur. Wel met flinke pauzes ertussen, want we gingen de local wildlife spotten (uiteraard met gids). En het fietsen ging me verbazingwekkend goed af. Bergje op, hup, deed ik even, geen probleem. Ook hebben we toen veel gewandeld. Heerlijk, lekker de natuur in.

Dus nee, ik ben geen fitgirl, maar ik ben ook geen luie aardappel die geen flinke wandeling of fietstocht kan volhouden. Mensen denken dat wel eens van me, maar ik kan meer dan dat er af en toe gedacht wordt 😜 Wel als beloning naderhand wat lekkers eten, ik moet natuurlijk wel compenseren voor al die inspanningen.

Hoe sportief ben jij? En wat vind jij leuk om te doen qua beweging?

Liefs,

Marloes

7 Reacties

 • Marianne

  Hahaha, heel herkenbaar dit verhaal! Ik sport bij vlagen, maar meer niet dan wel. Nu ben ik wel weer een paar maanden actief bezig. Vooral vanwege mijn zwangerschap. Ik merkte bij de vorige zwangerschap dat ik best veel aankwam en dat het naderhand lang duurde voordat ik weer enigszins in shape was. Nu wil ik dat anders doen, dus ben ik 2x per week in de sportschool te vinden om fit te blijven. Hopelijk loont het! Anders houd ik het waarschijnlijk al weer snel voor gezien daar 😉 Resultaat moet ik zien!

  • Marloes

   Wat goed dat je nu zo sportief bezig bent! Ik snap dat je graag resultaat wil zien, zo ben ik ook: het liefst nog zo snel mogelijk, haha. Ik hoop dat je je deze zwangerschap fitter zal voelen 🙂

 • Romy

  Ik kan me voorstellen dat sporten niet echt je prioriteit had tijdens je studie. Fijn dat je skaten wel echt leuk vindt om te doen! Ik denk dat dat ook het belangrijkste is: een sport zoeken die je zo leuk vindt om te doen dat je het niet heel erg vindt. Zelf zit ik normaal op badminton en in de zomervakantie loop ik hard. Maar ik denk erover om te stoppen met badmintonnen en nog vaker hard te lopen. Ik vind het leuker dan ik dacht. Of nou ja, vooral dat gevoel ná het hardlopen is verslavend lekker 😉

  • Marloes

   Badminton kan je ook weer redelijk makkelijk oppakken, toch? Je klinkt erg enthousiast over hardlopen 🙂 Grappig is dat, dat sommige dingen leuker uitpakken dan je eigenlijk zou denken.

 • Sandra

  In ieder geval top dat je er achter bent gekomen dat je skaten wél leuk vindt om te doen! Ik deed dat vroeger ook zooo vaak. Nog steeds denk ik er soms aan om het weer een keer op te pakken. Zelf ben ik heel fanatiek in wandelen en hardlopen, al mag ik dat laatste momenteel niet. Vind het echt heerlijk om te sporten!

  • Marloes

   Doen! Ik vond het vroeger ook onwijs leuk en vooral nu ik weer de smaak te pakken heb, gaat het weer als vanouds 🙂 Wat balen dat je niet mag hardlopen, ik hoop dat je het niet al te lang hoeft te missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge