Lifestyle,  Motorrijden

Rijbewijs gehaald en ik heb een motor!

En ik ben er zo ontzettend blij mee. Mijn nieuwe liefde. Ja, Laurens, jouw nr 1 plek in mijn hart is toch echt vergeven 😜 Sinds kort staat er een nieuwe motor bij ons voor de deur, mijn BMW F650 Funduro. Gisteren ben ik geslaagd voor mijn rij-examen en aanstaande vrijdag mag ik mijn nieuwe rijbewijs ophalen! 

Bij een motorrijbewijs hoort natuurlijk een motor. Sinds ik begon met lessen wist ik al dat ik het liefst zo snel mogelijk na het halen van mijn rijbewijs een eigen motor wilde kopen. Elke maand legde ik braaf geld apart. Samen met Laurens ging ik op zoek naar motoren die pasten bij mijn wensen. Want hoe kies je nou precies een motor?

Allereerst had ik niet gedacht dat ik al voor het behalen van mijn rijbewijs een motor zou aanschaffen. Maar dit was zo’n leukerd dat ik haar niet kon laten staan (ja, ik heb d’r omgedoopt tot meisje). We hebben vier andere motoren bekeken voordat ik bij deze kwam. De proefritten heb ik aan Laurens overgelaten. Bij deze BMW Funduro was mijn gevoel gelijk goed en ik vond de kleur ook zo leuk. De prijs was goed en we doen het onderhoud zelf. Laurens is namelijk ontzettend handig en doet het onderhoud van zijn eigen motor ook altijd zelf.

Wat vast stond, was dat ik een motor wilde waarmee ik comfortabel naar werk kan rijden en lekker kan gaan off-roaden. Ik hoefde niet veel vermogen te hebben. Sommige mensen willen het liefst snel, sneller, snelst, maar dat hoef ik niet. Tuurlijk vind ik het heerlijk om flink op te trekken op de snelweg hoor, maar daar draait motorrijden niet om voor mij. Ik wil van het pad af, haha. Over onverharde wegen en door bossen rijden. Allemaal legaal natuurlijk, er zijn speciale routes door heel Europa voor dit soort ritten.

Wat ik ook belangrijk vond, was de zithouding. Op mijn lesmotor zit ik wel prima, maar ik zag mezelf geen lange afstanden leggen op zo’n motor. Mijn benen zijn namelijk net iets te lang voor dat type motor. De Funduro is wat hoger en daar zit ik fijner op. En op aanraden van Laurens zochten we naar een motor met maar een of twee cilinders. Dit soort motoren wegen minder dan vier cilinders (zoals mijn lesmotor) en je hebt meer koppel. Dit betekent dat je sneller kan accelereren. Tja, daar had ik ook allemaal geen verstand van, maar gelukkig Laurens wel. Mijn technische kennis word langzaamaan ook beter.

Ik stuurde Laurens vanaf het begin al foto’s van motoren die ik leuk vond en waarom ik ze leuk vond. Ook zijn we op de Motorbeurs in februari wezen kijken wat bij mij zou passen. Zo kon Laurens specifieker voor mij op zoek gaan en na een tijdje wist ik zelf ook welke type motoren ik geschikt vond en heb ik Marktplaats ook behoorlijk afgestruind. De Funduro heb ik namelijk zelf gevonden en het was liefde op het eerste gezicht!

Inmiddels hebben we al de rem-olie vervangen, de motorolie vervangen, de kleppen gecheckt, het luchtfilter vervangen en de banden verwisseld. Al het essentiele onderhoud hebben we nu gedaan. Het vervangen van de voorvering doen we over een tijdje en ik wil nog graag een goed bagagerek. Kunnen we lekker in het weekend op de motor stappen en ergens gaan kamperen. Hoe chill.

Laurens heeft ook een BMW (R1200GS) dus we hebben nu een leuk setje buiten staan. Ik weet zeker dat ik ontzettend veel fun ga hebben met mijn Funduro!

Liefs, Marloes

10 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge