Kleding,  Lifestyle

Review: Zalon outfitbox

Ongeveer 2 weken geleden had ik weer een gebruikelijke kledingcrisis. Een kast vol kleding, maar niets om aan te trekken! (Herkenbaar?) Daarom besloot ik om een Zalon outfitbox te bestellen. Wat zou een styliste voor mij uitzoeken?

Hoe werkt het?
Een stylist kan natuurlijk niet zomaar iets voor je uitzoeken. Daarom moet je eerste een mega vragenlijst invullen. Ik vond dit zelf super leuk om te doen, want ik moest eens beter nadenken over mijn stijl. Ik dacht altijd dat ik niet een duidelijke stijl had, maar dat bleek toch wel anders te liggen.
Je geeft aan wat voor budget je ongeveer hebt, wat je echt vreselijk vindt en wat je heel leuk vindt. Verder heb je de mogelijkheid om bij (bijna) elke vraag opmerkingen te plaatsen. Zo kon ik mijn zoekopdracht veel beter verwoorden.

Mijn opdracht voor de stylist was:
Een outfit dat een beetje out-of-the-box is. Stoer met lief gecombineerd en geschikt voor werk. Verder zoek ik geen standaard broeken, maar wil ik eens kijken naar een outfit met een rok of jurk. Dit draag ik veels te weinig. Het hoeft niet heel netjes, als het maar een geschikte lengte is.

Na ongeveer een week kreeg ik de box eindelijk thuis bezorgd. Wat een leuk pakket is dat zeg! Een mega doos stond er op mij te wachten. Het voelde helemaal alsof ik kerstcadeautjes mocht uitpakken. Extra leuk, gezien ik dit jaar voor het eerst geen kerstcadeaus heb gedaan. (Wel een huis gekocht hihi.)

In de box zaten 4 verschillende outfits die ik hieronder ook laat zien. Verder zaten er nog wat losse items bij die zogenaamd gecombineerd konden worden.

Het resultaat

Outfit 1:

De broek vind ik wel heel erg leuk, maar hij was wat te wijd aan de bovenkant. Verder vond ik de outfit helemaal niets. Het jasje gaf mij een circus gevoel. De blouse was heel mooi aan de achterkant, maar had een beetje gekke mouwen. Deze hele outfit heb ik dus jammer genoeg terug gestuurd.

Outfit 2:

Ik heb heel lang getwijfeld over deze outfit. Ik vond namelijk de rok en het blousje best heel leuk. Toch heb ik ook deze outfit weer niet gedaan. De blouse vond ik net te duur voor een item waar ik over twijfel. Het model rok is wel helemaal mijn smaak. Helaas vond ik het heel moeilijk om de rok te combineren met de items uit mijn eigen garderobe. Ik vind het tegenwoordig belangrijk om in één keer een hele outfit te kopen, anders blijven sommige items altijd maar in mijn kast hangen.

Outfit 3:

Deze outfit vond ik ook erg leuk (iets leuker dan gewoon leuk zelfs hihi), maar heb ik niets van gehouden. Het jasje was iets te strak en Sander vond hem meteen vreselijk. Ik vond het dus niet waard om hem om te ruilen naar een maat groter. De rok is helemaal mijn smaak, maar door de rits kruipt hij heel lelijk omhoog als ik beweeg. Hij was dus alleen mooi als ik stil stond, wel een beetje lastig om vol te houden natuurlijk ;). Heel erg jammer, maar ik weet nu wel waarnaar ik moet zoeken bij mijn volgende keer shoppen!

Outfit 4:

Ik zou zelf nooit voor een bloementjesjurk hebben gekozen, maar wat vond ik deze leuk! Hoge hakken, zwarte laarsjes en een blazer of een leren jack met bikerboots; het kan allemaal! Het kaartje heb ik meteen van de jurk gehaald en ik heb hem al meerdere keren gedragen! Ik kreeg ook bikerboots meegeleverd. Helemaal fan van en ook die heb ik gelijk gedragen!

Conclusie
Ik moet zeggen dat ik misschien niet had moeten zeggen dat ik out-of-the-box outfits zocht. En misschien had ik beter moeten uitleggen dat ik bij een grote logistieke organisatie werk waar ik regelmatig mijn werkschoenen aantrek. Ik vond namelijk de outfits erg leuk, maar totaal niet praktisch om altijd te combineren. Ik heb uiteindelijk alleen de bikerboots (die ik eerder deelde op instagram) en de jurk gehouden. Wel heb ik heel veel inspiratie gekregen en heb ik een beter beeld van wat ik nou precies wil.

Heb jij wel eens een box besteld en hoe beviel dat? En zo niet; zou je dan een keer een box willen bestellen?

Liefs, Larissa

7 Reacties

 • Mevrouw Marloes

  Ik wist niet dat zulke boxen bestonden! Lijkt me wel heel leuk om het een keer uit te proberen. Een andere kijk kan vaak toch helpen als je eens iets nieuws wil proberen. Zo zocht mijn moeder als ik vroeger met haar naar de stad ging, heel andere dingen voor mij uit. Als ik het dan paste, vond ik het vaak nog leuk ook! Tegenwoordig shoppen we niet meer samen, maar ik stuur haar nog wel altijd foto’s als ik iets pas.

  Die jurk van je vind ik trouwens erg leuk!

  • Larissa

   Het is zeker leuk om een keertje te proberen, al is het maar om gewoon eens iets anders te passen dan normaal. Het zorgt ervoor dat je open staat voor nieuwe stijlen.
   Moeders weten ook altijd goed wat bij hun dochters past! Talent hihi
   Bedankt ook trouwens 🙂

 • Romy

  Wat een grappig idee, zo’n box! Het lijkt me wel leuk om me eens te laten verrassen, maar ik kan me voorstellen dat zo’n stylist de plank ook totaal mis kan slaan. Ik vind vooral outfit 3 je echt superleuk staan. Jammer dat de rok omhoog kroop. Ik snap dat je hem dan toch maar hebt teruggestuurd. Outfit 2 vind ik ook wel heel mooi en chic trouwens. Jammer dat de blouse wat duur was.

  • Larissa

   Deze stylist heeft het best goed gedaan vond ik, ik ben alleen heel praktisch ingesteld met kleding. Het moet wel goed zitten en het liefst niet te duur hihi.
   Wel lief compliment 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge