Entertainment

Reverse bucketlist

Laatst schreef Larissa over haar bucketlist.  Natuurlijk heb ik zo ook mijn eigen lijst van dingen die ik nog wil doen of zien in mijn leven, maar het is ook goed om stil te staan bij mooie ervaringen die je al hebt gehad! Ik vond het leuk om hier over na te denken en deze herinneringen met jullie te delen, want van elk verhaal denk ik er met een glimlach aan terug.

Op partyvakantie naar Mallorca
Samen met een vriendin gingen we tien dagen naar Mallorca. We waren jong en we hadden wel zin in een feestje! We hadden een all inclusieve resort geboekt, maar we maakten daar vrij weinig gebruik van. De eerste dag probeerden we een half bordje eten, om tot de conclusie te komen dat we maar liever extra geld uitgaven voor goed voedsel, haha. Het zwembad was dan wel fijn, maar op diezelfde eerste dag gleed ik uit, was ik mijn teennagel kwijt en gingen we naar dokter Cor. Misschien heb je hem wel eens gezien bij het programma ‘Zon Zuipen Ziekenhuis’ 😂 En dat zonder ook nog maar iets gedronken te hebben. Kan je nagaan hoe onhandig ik ben in het dagelijks leven. Ondanks dat hebben we een ontzettend leuke tijd gehad en lachen we nog regelmatig om onze avonturen daar. Absoluut geen vakantie wat we nu nog zouden doen, des te leuker is het dat we het toen wel gedaan hebben!

Shopping trip in Londen
Drie jaar geleden ging ik met een vriendin naar Londen. We hadden hier flink voor gespaard, want we hadden een behoorlijke wishlist. Op de eerste dag gaven we per persoon zo’n 800 euro uit! Oeps. Om de volgende dag nog eens een paar honderd euro uit te geven. We kochten kleding en voornamelijk veel make-up. 50 euro voor een lipstick, 80 euro voor een highlighter palette, 50 euro voor een oogschaduw palette, dat tikt snel aan. Wat een mooie tijd was dat. We kwijlden weg op alle prachtige producten en hoewel ik minder make-up gebruik dan vroeger, heb ik er nog steeds plezier van. Dat wordt nog wat als ik ooit met haar naar New York ga!

Eten in een Michelin ster restaurant
De eerste vakantie met Laurens was een citytrip naar Stockholm. Dit was trouwens net na de reis naar Londen, verbazingwekkend had ik nog geld over. Voordeeltje van thuiswonen, denk ik 😂 Op een van de dagen waren we op ons gemakje aan het rondlopen in het oude gedeelte van de stad, toen we per toeval langs een sterrenrestaurant liepen. We gingen naar binnen om te vragen of we misschien nog konden reserveren. Vaak zijn dat soort restaurants al lang volgeboekt, maar we hadden geluk en ze hadden nog een tafeltje voor twee die avond. Wat een fantastische ervaring was dat. We hebben nog nooit van ons leven zo lekker gegeten. We gingen rollend terug naar ons hotel. Over de rekening zullen we het maar niet hebben…

Een gave roadtrip maken
Op vakanties vroeger gebruikten we de auto alleen maar om van A naar B te komen. Of we gingen vliegen. Een roadtrip leek me altijd zo tof. Gelukkig zag Laurens dit ook wel zitten en gingen we twee jaar geleden op onze eerste roadtrip. Naar Polen, Slowakije en Tsjechië. In de oude, grote Volvo van zijn ouders zonder radio of airco hebben we zo’n 5000 kilometer gereden in twee weken. We hadden alleen de eerste paar overnachtingen geboekt en de laatste, omdat we afsloten in Praag. Daartussen was alles vrij! Zo zijn we op een dag uitgekomen in een piepklein plaatsje in Polen, we waren moe en zagen het niet zitten om verder te rijden. Daar hebben we een ontzettend gezellige avond gehad met de locals die zich in hemelsnaam afvroegen wat wij in hun dorpje deden, haha. Ook zaten we een keer vast met de auto in los zand, we kregen hem er voor geen mogelijkheid meer uit. Sta je dan in the middle of nowhere.  Uiteindelijk kwam er iemand langs en heeft hij ons geholpen. We hebben een hele gave vakantie gehad! En het beviel zo goed, dat we vorig jaar weer zijn gaan roadtrippen. Toen zijn we naar de Baltische Staten geweest.

Een buitenrit maken met paarden
Vroeger was ik echt een paardenmeisje. Zo eentje met Pennytijdschriften, t-shirts met paarden erop en vaak op de manege te bekennen was. Ik heb denk ik zo’n 6 jaar paardgereden. De manege in mijn woonplaats deed niet aan buitenritten, dus verder dan rondjes in de bak kwam ik nooit. Tijdens onze roadtrip vorig jaar in de Baltische Staten wilde ik heel graag paardrijden door de prachtige bossen. Ik belde een manege op en we konden langskomen voor een ochtendrit. De manege stond midden in het bos, was niet al te groot en de paarden stonden in ruime verblijven. En ze hadden ook een prachtig buitenverblijf. Ik wil natuurlijk wel dat de paarden het goed hebben We hebben heerlijk rustig gelopen door de natuur. En hoe leuk om dit met je vriend te kunnen doen!

Geschoten met een geweer
Zo sta je te knuffelen tussen de paarden en zo sta je in een indoor schooting range. Dit is iets wat Laurens graag wilde doen, maar wat ik ook een ontzettend toffe ervaring vond. Van tevoren mochten we kiezen met welk wapen we wilde schieten, waarvan ik er eentje koos die ik er ‘wel stoer’ vond uitzien. Laurens moest lachen en vertelde mij dat deze hartstikke verboden is in Nederland. Ik had namelijk gekozen voor een AK47, een kalashnikov. De instructeur was een grote, brede macho-kerel waar je echt geen ruzie mee wil. Tijdens de uitleg begreep ik ook maar niet hoe ik dit ding nou precies moest vasthouden. En die man maar uitleggen en voordoen. Volgens Laurens zag het er hilarisch uit. Het schieten zelf was zo bizar. Ik had nog nooit geschoten, maar dat gevoel is echt apart. Natuurlijk vond ik het ook superspannend, maar ik vind het wel leuk dat ik dit een keer heb kunnen beleven.

Je vraagt je vast af, wie gaat er nou in een jurk naar een schietbaan? Nou, mijn benen waren compleet lekgestoken door enge, grote bosvliegen dus ik kon echt geen broek verdragen. En een korte broek zag er al helemaal niet uit met dat berglandschap op mijn benen. 

Mijn motorrijbewijs halen
Oké, ik heb mijn rijbewijs nog niet, maar ik ben ermee bezig en daarom vind ik dat hij thuishoort op deze lijst. Allebei mijn ouders rijden motor en vroeger vond ik het al leuk. Toen ik 18 was, heb ik wel eerst mijn autorijbewijs gehaald. Daarna was ik druk in de weer met studeren, waardoor ik het halen van een motorrijbewijs steeds uitstelde. Te druk, geen geld, je kent het wel. Maar dit jaar heb ik eindelijk de stap gezet en ik geniet met volle teugen van het rijden.

Wat staat er op jouw reverse bucketlist?

Liefs, Marloes

4 Reacties

  • Romy

    Wauw, mooie dingen heb je al van je bucketlist kunnen afvinken! Met als stiekem hoogtepuntje het bezoekje aan dokter Cor, haha. Leuk om te lezen! 😉 Paardrijden in het buitenland lijkt mij ook geweldig om nog eens te doen, alhoewel ik pas 1x in mijn leven op een paard heb gezeten. Dat wordt nog wat 😉 Ik moest wel lachen om je uitgaven in Londen. Maar aan de andere kant: soms moet je het er gewoon even van nemen, zeker als je nog thuiswoont 😉

  • Lianne

    Wauw, wat een gave dingen heb jij al allemaal gedaan! Ik heb ook met geweren geschoten in Florida, was ook echt een fantastische ervaring. Ik moet zeggen dat jij er wel extra stoer uitziet in die jurk! En dokter Cor, haha ik moest wel lachen! Dat zijn achteraf wel altijd van die leuke herinneringen. Wauw, hoe kom jij aan zoveel geld zeg! Ik ga in de zomer ook naar Londen maar ik ben bang dat ik niet zóveel kan uitgeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge