Erop uit,  Motorrijden

Reisinspiratie aan de muur

Als ik vandaag een miljoen zou winnen, wist ik wel wat ik ermee ging doen. Per direct samen met Laurens op wereldreis op de motor. Maar de kans op een miljoen is heel klein. Bovendien koop ik nooit loten, haha! Dus sparen we zelf maar door en hebben we intussen alle tijd om te bedenken waar we heen willen. Een toffe wereldkaart kan daarbij niet ontbreken. 

Al sinds het begin van onze relatie hebben Laurens en ik het graag over reizen. Hij wist altijd al dat hij dat met de motor wilde doen, maar dat werd een beetje lastig samen zolang ik mijn rijbewijs nog niet had. Natuurlijk kan ik ook achterop, maar dat is lang niet zo leuk als zelf rijden! Dus hakte ik dit jaar de knoop door en ging ik voor mijn motorrijbewijs, die ik in een half jaar haalde. Nu kunnen we toch wat concreter nadenken over reisplannen.

Een mooie wereldkaart past daar perfect bij. Zo hebben wij gekozen voor een kaart op canvas, maar je kan ook kiezen voor andere kaarten, zoals op hout. En natuurlijk nog veel meer! Mijn topografische kennis is best oké, maar toch opende ik vaak Google Maps om te bedenken waar ik allemaal heen wil gaan. Nu hangt er een gave kaart boven onze bank waar ik dagelijks naar kan kijken. Wij zijn er allebei erg blij mee. Nu nog bedenken waar we precies heen zouden willen en wat we ervoor moeten doen.

Vorig jaar schreef ik bijvoorbeeld nog over eventueel een georganiseerde reis, maar daar zijn we toch vanaf gestapt. Wel zijn dit soort dingen heel goed om inspiratie op te doen. We hebben besloten dat we op reis toch liever ons eigen ding willen doen en niet vast willen zitten aan een groep. Dat als we bijvoorbeeld een dagje langer willen blijven, we dat gewoon kunnen doen in plaats van verder te moeten omdat dat zo in het reisschema staat.

Met een goede voorbereiding is een verre motorreis prima te doen. Laurens kent een heleboel mensen die ervaring hebben met dit soort reizen en er zijn ook talloze websites en blogs over. Vorige maand zijn we in Zwitserland (op de terugweg vanuit Italië) langs een meeting geweest voor avontuurlijke motorrijders. Ik wist niet helemaal wat ik ervan kon verwachten, maar het was echt ontzettend leuk en heel erg inspirerend! En ik vertelde al eerder dat we deze maand nog een weekend weggaan. Ook daar heb ik heel veel zin in. Grappig om te lezen dat ik toen hoopte een eigen motor te hebben als het zo ver zou zijn; daar heb ik inmiddels al lekker wat kilometers op gemaakt.

Het is zo leuk om mensen te ontmoeten met dezelfde dromen. En mensen die deze zelfs al hebben waargemaakt. Hun foto’s en verhalen zorgen ervoor dat ik het liefst morgen op de motor spring en naar de horizon rijd. Het liefst zouden we elk land wel willen zien. Afrika is een continent wat ons allebei heel erg aanspreekt. Daarom willen we volgend jaar naar Marokko voor een week of drie. En misschien nog wel meer dan alleen Marokko, daar zijn we nog mee bezig. Wat het uiteindelijk precies gaat worden laat ik jullie weten!

Ik ben nu wel benieuwd: hoe zou jouw droomreis eruit zien?

Liefs, Marloes

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge