Duurzaamheid,  Lifestyle

Poging tot vegetarisch leven – een update

Zo’n anderhalve maand geleden plaatste ik een blog over dat ik twee maanden minder vlees moest eten. Moeten klinkt wel heel negatief natuurlijk en zo keek ik er helemaal niet naar. Het was een mooi moment om uit te zoeken of ik vegetariër zou willen worden. Vandaag deel ik mijn ervaringen tot nu toe. 
De eerste weken ging het best heel gemakkelijk. Ik probeerde wat nieuwe recepten, probeerde telkens nieuw vegetarisch vlees en zuivel miste ik toch al niet. Toch merkte ik dat ik normaal gesproken regelmatig stiekem wat koemelk nam. Het zit ook in zoveel producten, soms is het bijna niet te ontwijken. Maar nu ik er nog voorzichtiger mee omging dan normaal, ging het eigenlijk best prima.

Een paar weken verder begon het toch al lastiger te worden. Ik mag nog wel kip eten, dus ik probeerde vaker kip op tafel te zetten. Deels voor mijzelf en deels voor Sander. Het maakt het zeker niet gemakkelijker als je vriend het liefst vlees eet. De vegetarische schnitzels waren wel een succes, dus die eten we dan ook graag.

Ik vind het best moeilijk om toe te geven dat ik vaker vlees eet dan ik zou willen. Vooral als je bij andere mensen eet of eten besteld is het gewoon heel erg lastig om vegan/vegetarisch te eten. Op scouting bestellen we meestal eten en dan is er eigenlijk geen vegan optie, behalve friet met ketchup. De lunch is voor mij nu ook wel erg saai geworden. Ik loop graag tijdens mijn lunchpauze, dus salades zijn niet heel gemakkelijk. Een boterham met pindakaas blijft er dan over.

Misschien is het leven als vegetariër gewoon niets voor mij. Dit betekent natuurlijk niet dat ik weer terug ga naar veel vlees eten. Ik weet dat het veel beter is voor het milieu om te minderen en voor je gezondheid kan het ook geen kwaad om bewust te eten. De afgelopen weken hebben mij in ieder geval geleerd om een betere balans te vinden. De ene week iets meer vlees en de andere week elke dag vegetarisch.

Ik wil nog steeds veel vegetarisch eten, maar ik heb echt wel wat hulp nodig. Heb jij een tip om de lunch lekker te maken? Dan hoor ik het heel graag. Verder zijn recepten weer heel erg welkom.

Ben jij wel vegetariër? Wanneer heb jij de keuze gemaakt en hoe vond je omgeving het?

Liefs, Larissa

8 Reacties

 • Marianne - Groene stapjes

  Zíjn wraps misschien een idee? Als je die niet te vol doet, kun je er prima mee wandelen. Of andere dingen op je brood, zoals hummus in verschillende smaken, muhammara, avocado of iets van de vegetarische slager. Of lekker hagelslag, appelstroop of speculoos 😉
  Ik vind het buiten de deur ook nog steeds moeilijk om de vegan uit te hangen, dat lukt me ook echt niet altijd. Maar ik probeer het wel, omdat ik me dan mentaal en fysiek gewoon beter voel. Het is echt heel goed dat je vaker vlees en zuivel wilt laten staan, alle beetjes tellen mee!

  • Larissa

   Ah die wraps waren echt een goede tip! meteen een keertje meegenomen naar werk en zeker voor herhaling vatbaar.
   Hopelijk zijn er in de toekomst nog meer vegetarische alternatieven buiten de deur en is het normaal om vegetarisch of vegan te eten!

 • Loes

  Ik snap dat het moeilijk is soms, kan me voorstellen dat het zeker pittig is als je vriend graag nog vlees wil eten. Probeer voor de lunch eens een vegetarische spread! Ze hebben hele betaalbare bij Lidl en Aldi bijvoorbeeld, met smaken zoals paprika, tomaat, chili, kokos, linzen etc. Heel erg veel keus!

 • Lysanne

  Hummus! Haha. Echt to die for. En broodjes notenpasta zijn ook mijn favoriet. Ik eet ook veel groente bij de lunch. Misschien ook een idee om te preppen? Dan heb je alvast een lekkere lunch voor een paar dagen! Dat scheelt je ook tijd 🙂

 • Mevrouw Marloes

  Ik ben ongeveer acht jaar vegetariër, in het begin vond ik het lastig om tegen mensen te zeggen dat ik geen vlees at. Als ik bij mensen ging eten, zei ik het toch maar wel. Ik wilde namelijk geen vlees eten. Mijn vriend eet ook het liefst vlees, maar het is best makkelijk om een gerecht te maken waar ook vlees bij kan op het eind (als je voor jezelf hebt opgeschept). Dierlijke producten eet ik nog wel, veganistisch eten zou ik niet willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge