Gelukkige momentjes,  Lifestyle

Plog #1 | Zeilen & rustige zondag

We bloggen nu iets meer dan een jaar en het is eindelijk zo ver… De eerste weekendplog is online! Het was een heel gezellig weekend waarin we best veel hebben gedaan, maar de zondag was lekker rustig thuis. Ik moet er nog wel aan wennen om overal foto’s van te maken en heel eerlijk was ik er nogal slecht in. Ik vergat de hele tijd mijn camera of telefoon te pakken. Toch vond ik het heel erg leuk om te doen, dus ik wil best wel vaker plogs gaan maken. Lees je mee?

Vrijdag
Vrijdag heb ik gewoon gewerkt, maar ik was al heerlijk vroeg naar huis gegaan. Dat hield in dat ik in ieder geval dat ik nog wat uurtjes kon genieten van onze nieuwe loungeset onder de veranda.

Die avond gingen we gezellig wat drankjes doen in een lokale kroeg. Altijd gezellig! Ik had wel een standaard kledingcrisis. Dit was outfit 1.

Later besloot ik toch te wisselen. Let niet op mijn ongezellige gezicht, we moesten eigenlijk weg… Ik was alleen vergeten een foto te maken, dus ik moest snel nog even terug.

De foto speekt voor zicht denk ik… Gewoon gezellig wat biertjes drinken. 

Zaterdag
Ik had vrijdagavond verder geen foto’s meer gemaakt. Maar goed ook, het werd best laat. Zaterdagochtend stonden we alweer heel vroeg op om een dagje te gaan zeilen! Samen met mijn schoonouders en zwager vertrokken wij richting het Friese Grou waar we een zeilboot hadden gehuurd.

In het begin was het nog stralend weer! De zon scheen en er stond wel een goede wind om te gaan zeilen.

Hele serieuze blik, toen ik niet door had dat Sander een foto van mij ging maken.

Later werd het langzaam slechter weer. We hadden af en toe wat spetters en het waaide steeds harder. Ik had nog nooit gezeild, dus af en toe schrok ik ook wel een beetje als het water bijna de boot in sloeg. Het was gewoon aan het stormen op de meren.

Ik mocht ook even fokkenist zijn; het voorste zeil bedienen. Dat bleek zwaarder dan verwacht.

Na het zeilen gingen we nog even uiteten, maar hier was ik helemaal vergeten leuke foto’s van te maken.

Toen we thuis kwamen was het al aardig afgekoeld, maar ook toen kon ik toch nog even op de loungeset kruipen.

Zondag
Zondagochtend begon heel rustig. Ik was al redelijk vroeg wakker, dus ik nam eens goed de tijd om met lieve konijntje te knuffelen. Nomi legt soms heel lief haar koppie neer en het is dan de bedoeling dat ik haar blijf aaien. Het liefst tot zij er klaar mee is, want als ik eerder stop zoekt ze mij gewoon weer op.

Op zondag mag je ook iets minder gezond ontbijten… Lekker pannekoeken met appel gemaakt.

Eén keer per week moet ik Nomi borstelen. Vooral in de zomer is het belangrijk dat ik haar ook nog even knip. Anders is het veels te warm met haar lange haren.

Mevrouw Burgerlijk hier… Zondag is ook schoonmaakdag. Ik zet dan altijd alle planten op tafel om die extra goed te verzorgen. Wie doet dit nog meer? Ik ben gek op alle planten, maar het kan wel veel werk zijn.

Bankhangen in een super schoon huis 🙂 

In de avond had ik nasi gemaakt met zelfgemaakte pindasaus (met vegaballetjes). Ik was alleen weer vergeten om hier een foto van te maken, dus hier alleen het restje nasi.

Sander en ik zijn helemaal gek op de serie Westworld (aanrader!!). Dat viel prima te combineren met wat online shoppen.

En dit was alweer het weekend en mijn allereerste plog.

Wat heb jij dit weekend gedaan?

Liefs, Larissa

Eén reactie

  • Romy

    Dat klinkt als een geslaagd weekend! Leuk dat jullie zijn gaan zeilen. Lijkt me heerlijk om te doen in de zomer, ook al werd het weer na een tijdje iets extremer 😉 Wat een lief konijn hebben jullie trouwens! Ze doet me een beetje denken aan Lily. Die wil ook steeds aaitjes krijgen totdat zij genoeg heeft gehad en komt anders gerust opnieuw om wat aaitjes vragen, haha.
    Romy heeft onlangs geplaatst…Nieuwe camera | Dolblij met mijn Canon EOS 750D!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge