Relaties

Onze samenwerking testen

Vorige week hadden de meeste Nederlanders een lekker lang weekend dankzij Hemelvaart. Zo ook Marloes, Laurens, Sander en ik. In plaats van de hele dag in de zon op het terras zitten, besloten wij dat we onze dag nuttig wilden besteden. Marloes en ik kennen elkaar nu ongeveer 3,5 jaar. In deze tijd hebben wij al vaak samengewerkt op school, maar zo’n blog opzetten is natuurlijk wel een ander verhaal. Het was tijd om onze samenwerking te testen. Hoe kan je dat beter doen dan in een Escape Room? In Leiden zit Escape Room 071. Er waren twee kamers waar wij uit konden kiezen: Psycho en Einstein’s Madness. Marloes zag het wel zitten om mij een uur lang op te sluiten in de Psycho kamer, want ik ben niet zo’n held. Een Psycho kamer betekent voor mij een uur lang doodsangst uitstaan. Na kort overleg besloten we daarom voor Einstein’s Madness te gaan.

Toen was het zo ver. Op donderdag 25 mei gingen Laurens, Sander, Marloes en ik dan toch echt de Escape Room in. We hadden een uur om te ontsnappen. De bedoeling is dat je verschillende puzzels, raadsels en codes oplost. Deze brengen je steeds verder. De opdrachten volgen elkaar op en je moet alles oplossen om te kunnen ontsnappen. De deur moest door middel van een cijfercode geopend worden. De naam Einstein verklapt al wel dat er veel wiskundige berekeningen in voor kunnen komen. En dat was ook zeker een veelvoorkomend onderdeel. Niet ons sterkste punt, jammer genoeg. Gelukkig hadden we twee mannen mee die allebei aardig veel verstand hebben van wiskunde. Zo konden we ook de moeilijke raadsels oplossen. Na 49:38 minuten kregen wij de deur geopend en was onze vrijheid weer bereikt.

Je komt pas in een stress-situatie erachter welke rol bij iedereen past. Daarom zijn Escape Rooms ook heel populair als teamuitjes. Door de tijdsdruk en de stress die iedereen ervaart, ontdek je kanten van een ander die je anders nooit zou zien. Toen we met de vriendelijke medewerker spraken, vertelde hij ons dat geregeld families, vrienden of collega’s in ruzie uitbreken. Mensen ontdekken elkaars sterkten en zwaktes, maar dit pakt natuurlijk niet altijd even goed uit. Gelukkig viel dit bij ons erg mee. Ook de mannen konden goed met elkaar overweg. Dit is ook erg belangrijk, want voorlopig hebben zij ook nog met elkaar te maken. Voor ons was dit een goede test van onze samenwerken en we zijn ook nog eens flink geslaagd!

Na de Escape Room zijn we gezellig wat gaan drinken op het terras. Konden we toch nog even genieten van het mooie weer en vieren dat we zijn ontsnapt. Ik vind het persoonlijk erg belangrijk om dit soort leuke dingen te doen met vrienden. Je leert elkaar elke keer beter kennen. Het is altijd fijn om eropuit te gaan met mensen om wie je geeft.

Heb jij wel eens een Escape Room gedaan? Hoe vond je dat?

Liefs, Larissa

Dit is artikel is niet gesponsord. Wij hebben het gewoon zo leuk gehad dat we het wel moesten delen!

Bron afbeelding

8 Reacties

 • Chantal

  wat een ontzettend leuk idee zo’n escape room. inderdaad hele goede manier om jullie samenwerking eens goed te testen 😉
  en heel knap om dit nog onder de 50 minuten te doen.
  heb dit zelf nog nooit gedaan (het wiskundig aspect is voor mij toch een heeeeeel groot struikelblok)
  bij mij borrelt er een leuk idee op voor een familie uitje…

  liefs

  • Larissa

   Bedankt voor je reactie!
   Als uitje met de familie is het ook zeker heel leuk om eens te doen! Gelukkig zijn er ook veel Escape rooms waar je minder wiskundige kennnis voor nodig hebt. 🙂

 • Claire

  Klinkt als een leuke ervaring! Ik heb ook een keer een Escape Room gedaan maar eerlijk gezegd vond ik het helemaal niet leuk haha. Ik ben zelf totaal niet van wiskundige berekeningen. Ik had zelf het idee dat het eerder iets avontuurlijks was (qua uithoudingsvermogen) dus ik zat er flink naast haha.

  • Larissa

   Bedankt voor je reactie! Het is zeker een aanrader om een keer te doen. Maar wees gewaarschuwd: als je het eenmaal hebt gedaan, dan is de kans op een Escape room-verslaving heel erg groot 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge