Eten,  Going green

Of je worst lust?

Nou, wij wel! En daarom testten wij twee verschillende vegetarische rookworsten. Larissa testte die van de Vegetarische Slager en Marloes die van Unox. Er gaan al verschillende reviews rond met heel veel verschillende meningen, dus het is tijd om ook onze mening te geven. 

Larissa
Als ik aan Sander vraag wat hij wilt eten, dan is het in de winter eigenlijk altijd wel boerenkool met worst. Lekkere dikke jus erbij en we zijn allebei blij. Vond ik toch wel een ding, want sinds een aantal maanden ben ik vegetariër. Je kan dan ook wel begrijpen dat ik een gat in de lucht sprong toen ik hoorde dat er verschillende vegetarische rookworsten uitgebracht waren! Dus toen het vorige week ook nog eens een koude herfstweek was, zette ik helemaal blij een bord boerenkool met worst op tafel.

Iets minder blij werd ik van hoe de worst eruit zag. Als je het vergelijkt met een normale rookworst, was dit toch wel een beetje zielig. Je maakt de worst wel heel gemakkelijk klaar: 12 minuutjes in warm water leggen en hij is klaar! De worst smaakte gelukkig een heel stuk beter dan dat het eruit zag. Het had een echte “knak” en het smaakte erg goed met een dikke laag jus er overheen.
Ik ben nog niet zo heel lang vegetariër, dus ik kan de echte vleessmaak nog goed voor de geest halen. En de worst smaakte zeker niet zoals vlees smaakt. Maar ik ben toch super enthousiast! De structuur is namelijk helemaal hetzelfde. En de smaak is ook erg lekker (als je dus niet specifiek op zoek bent naar de echte vleessmaak).

Nadeel is dat vegetarische vleesvervangers een heel stuk duurder zijn dan een ‘normale’ rookworst, maar dat neem ik voor lief. Al met al is het een goede aanrader voor iemand die ook de echte Hollandse boerenkool met worst wilt eten. En wil je de worst gebruiken voor in een erwtensoep? Dan denk ik dat je het verschil eigenlijk helemaal niet proeft.
De rookworst van de Vegetarische Slager kost € 3,49 en hij is vegan!

Marloes
Inmiddels ga ik al ruim 14 jaar door het leven als vegetariër. Je kan je voorstellen dat ik al heel wat vleesvervangers heb geprobeerd. Waarvan de een succesvoller was dan de ander. Maar een vega rookworst is nieuw voor mij! Vorig jaar heb ik eens erwtensoep gemaakt met vega (semi)rookworstjes van de Jumbo. Ik kan ze niet meer vinden op de site om te laten zien welke ik bedoel en ik heb ze ook nooit meer in het schap zien liggen. Gelukkig maar, want zo lekker waren ze niet. Laurens vond ze eigenlijk helemaal niet te eten, haha! En nu kwam Unox ineens met een vega rookworst. Hier was ik erg benieuwd naar, want Unox staat toch wel bekend om zijn rookworsten.

Na een werkdag ging ik nog boodschappen doen en gelukkig scoorde ik de laatste vega rookworst. Yes! De bereiding is echt easy peasy. Je haalt de worst uit de Unox verpakking en legt hem 15 minuten in zijn plastic verpakking in een pannetje heet water. Intussen kan je natuurlijk verder met de rest van het avondeten bereiden. Als het kwartier voorbij is, verwijder je de plastic verpakking en laat je hem even een minuutje rusten. Hoe makkelijk.

Eigenlijk ‘hoor’ je natuurlijk boerenkool met worst te eten, maar daar ben ik dus echt geen fan van. Dus hield ik het bij sperzieboontjes en aardappeltjes. De worst ruikt wel echt als rookworst en hij ziet er ook precies zo uit. Voor mij smaakte hij wel echt als rookworst zoals ik dat mij herinner van vroeger. Ook Laurens, als vleeseter, was erover te spreken. Hij vond de worst licht zurig, maar verder komt hij volgens hem goed overeen met een normale Unox worst! De structuur lijkt op een echte rookworst en we vonden hem erg smaakvol.

De vegetarische Unox rookworst kost € 3,88, wat wel dik een euro duurder is dan de normale Unox rookworsten. De worst is niet vegan, aangezien er eiwit van kippeneieren in zit. Ik zou hem wel zeker opnieuw kopen. Voor bij een standaard AGV’tje zoals dit zou ik liever toch een andere vleesvervanger kopen, maar als ik straks in de winter erwtensoep ga maken wil ik deze er zeker bij hebben.

Heb jij al eens vegetarische rookworst gegeten? En wat vond je ervan?

Liefs,

Larissa & Marloes

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge