Mind,  Motivatie

New year – Same me

Het is ondertussen alweer januari 2019. Een nieuw jaar waarin de meeste mensen aan de slag gaan met hun goede voornemens. We gaan spontaan allemaal lijnen, stoppen met alcohol en roken, we gaan meer sporten en minder aandacht aan onbelangrijke dingen besteden. Of niet…

Een nieuw jaar betekent eigenlijk niets anders dan dat we weer opnieuw de datum tellen. Ik ben niet spontaan veranderd na middernacht op oudejaarsnacht. Ik ben nog steeds dezelfde Larissa. Nog steeds heb ik dezelfde angsten, gekke gewoontes, dezelfde hekel aan sporten in de winter en ik kan nog steeds stress ervaren om nutteloze dingen.

Maar ik ben ook nog steeds de Larissa die over minder dan een maand gaat trouwen. Ik eet nog steeds bijna dagelijks super gezond, ik beweeg veel (bijvoorbeeld elke dag wandelen in mijn pauzes), ik doe mijn best de wereld elke dag een beetje beter te maken. Ik heb lieve vrienden en familie om mij heen die mij elke keer weer gelukkig maken. Allemaal dingen waar ik naar uitkijk of waar ik trots op ben.

Dus waarom zou ik dan goede voornemens maken? Eigenlijk ben ik best wel gelukkig met wie ik ben. New year – Same me. Want ik heb de afgelopen jaren moeilijke en leuke jaren gehad, en ik was altijd dezelfde persoon. Ja je groeit als mens, maar we moeten vooral lief zijn voor onszelf. Geen onrealistische verwachtingen onszelf meer opleggen. Waarom zouden we het nieuwe jaar al beginnen met teleurstelling?

En natuurlijk is het nieuwe jaar een perfect moment om iets te veranderen als je het echt wilt, maar dat mag ook later. Gewoon geen onrealistische doelen stellen. Wil je wel echt doelen stellen? Maak ze dan SMART (wow, net een schoolopdracht). Als je de doelen vaag houdt, dan is het realiseren ervan erg lastig. Wees daarnaast niet te streng voor jezelf als het niet lukt.

Want ook jij bent gewoon dezelfde als vorig jaar. Iemand die niet meer dan zijn/haar best kan doen. Laten we als enige doel stellen, dat we allemaal een beetje lief voor onszelf zijn in 2019. New year – same you, en dat is meer dan goed genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge