Entertainment

Movietime september

Ik heb zo weinig films gekeken deze maand, dat ik bijna niet eens meer wist welke. Het kwam er gewoon even allemaal niet van, maar toch heb ik er maar liefst drie gezien.

The Machinist (2004)

Trevor (Christian Bale) werkt in een fabriek en heeft al een jaar niet geslapen, waardoor zijn mentale gezondheid op de proef wordt gesteld.
IMDB rating: 7,7 | Mijn rating: 8

The Machinist is een redelijk wazige film, maar niet zo wazig dat je er niks meer van snapt. De eerste helft gebeurt er eigenlijk vrij weinig, maar toch hield de film mijn aandacht goed vast. Uiteindelijk valt alles op zijn plek en ik vind het altijd leuk om dan te zien of mijn eigen interpretatie overeen komt met hoe de film het bedoelt. Dit is zo’n film waar je lekker tussendoor kan discussiëren over hoe en wat er nou gaande is. The Machinist is een toffe film en zeker de moeite waard. Echt een beetje zo’n mindfuck en op z’n tijd kan ik dat wel waarderen!

The Big Sick (2017)

De Pakistaanse komiek/Uber-chauffeur Kumail (Kumail Nanjiani) en studente Emily (Zoe Kazan) worden verliefd, maar Kumail’s cultuur zit hen in de weg. Als Emily ineens ziek wordt en in een coma raakt, wil Kumail er voor haar zijn. Zijn ouders weten van niks en zijn erg traditioneel. Intussen leert Kumail Emily’s ouders steeds beter kennen en ontstaat er een band.
IMDB rating: 7,8 | Mijn rating: 6,5

Hmm, ik weet het niet met deze film. Ik denk eerlijk gezegd dat mijn verwachting gewoon iets te hoog lag na de positieve verhalen die ik erover hoorde. Over het acteerwerk heb ik niet zoveel aan te merken en het verhaal van de film vond ik ook mooi, maar ik vond het wel allemaal erg langzaam gaan. Vaak kan ik wel goed mijn aandacht bij een film houden, maar nu dacht ik halverwege al: ”pff, nog zo lang?” Uiteindelijk heb ik hem, met een hoop scrollen op Facebook en Instagram, toch maar afgekeken. En eigenlijk vind ik Amerikaanse comedians nooit echt grappig.

The Layover (2017)

Vriendinnen Meg (Kate Upton) en Kate (Alexandra Daddario) leren in het vliegtuig een knappe man kennen en tijdens een gedwongen tussenstop vanwege een orkaan, proberen ze zijn aandacht te trekken ten koste van hun vriendschap.
IMDB rating: 4,6 | Mijn rating: 5

Eigenlijk geeft de trailer al de hele film weg, maar hey. Ik had gewoon even zin in een slechte film waar ik totaal niet bij na hoefde te denken. Hij was lekker cliché maar wel vermakelijk. The Layover deed me een beetje denken aan Bride Wars, alhoewel ik die een stuk leuker vond. Dus heb je een keer anderhalf uur over en echt niks, maar dan ook niks anders te doen? 😝 Kijk dan The Layover.

En dat was het alweer van afgelopen maand. Ik ben erg druk geweest en had niet zoveel tijd voor meer films, vandaar deze korte blog. En in plaats van films weer wat meer gewone tv gekeken, zoals Holland’s Next Top Model, First Dates (zo leuk!!) en Expeditie Robinson. Ook weer eens leuk voor de afwisseling, haha.

Van welke film(s) die je ooit gezien hebt had jij andere verwachtingen? Ik ben benieuwd!

Liefs, Marloes

5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge