Entertainment

Movietime oktober

Ook deze maand heb ik weer een aantal films gekeken. Lekker met een grote kop thee en een dekentje erbij, want dat kan weer nu het weer kouder wordt!

Shot Caller (2017)

Jacob (Nicolaj Coster-Waldau) belandt in de gevangenis na een auto-ongeluk, waarbij een van zijn vrienden om het leven komt. In de gevangenis ontdekt hij snel dat hij zich moet aanpassen wil hij overleven. Hij veranderd al gauw van brave zakenman naar de geharde gangster ‘Money Man’.
IMDB rating: 7,4 | Mijn rating: 8

Shot Caller heeft de volle twee uur mijn aandacht vastgehouden. Je krijgt te zien wat er zowel in de gevangenis als na vrijlating gebeurd en hoe Jacob veranderd. Ik vond het onwijs interessant en je krijgt echt een goede kijk in het Amerikaanse gevangenis- en bendeleven. Gelukkig keek ik hem samen met Laurens en kon hij me af en toe uitleggen wat er gebeurde, want ik ben zo’n nitwit die allemaal niet snapt wat er aan de hand is, haha. Maar buiten dat was het een hele goede film met erg sterke personages!

Kiss and Cry (2017)

De knappe Carley (Sarah Fisher) is een veelbelovende kunstschaatser en leidt het perfecte Amerikaanse tienerleven. Alles veranderd als ze een zeldzame tumor blijkt te hebben.
IMDB rating: 6,9 | Mijn rating: 5,3

Tja, ik weet niet zo goed wat ik van deze film moet vinden. Het verhaal was op zich wel mooi, maar ik vond eigenlijk iets te positief allemaal. Haast ongeloofwaardig. Terwijl het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal en die meid blijkbaar ook gewoon echt heel positief in het leven stond. Wat natuurlijk een hele goede eigenschap is, vooral tijdens zo’n heftige periode. Maar ik vond dit allemaal iets te veel van het goede. En puntenaftrek voor het feit dat er een leeuwenwelpje werd gebruikt. Wilde dieren horen niet op een filmset.

Girls Trip (2017)

Ryan (Regina Hall) is een bekende schrijver en schijnt een perfect huwelijk te hebben. Ter promotie van haar nieuwe boek gaat ze naar het Essence Festival. Ze besluit dit te combineren met een girls trip: na vijf jaar is de Flossy Possy weer herenigd.
IMDB rating: 6,5 | Mijn rating: 6,5

Vermakelijk en wat ordinair, maar dat is op z’n tijd ook niet erg. Laurens keek met een half oog mee en hij vroeg zich af en toe af wat ik in vredesnaam aan het kijken was, haha. Het is echt een typische vrouwenfilm. Zo naar het einde toe vond ik hem wel wat lang duren, maar dat mag de pret niet drukken.

Alien: Covenant (2017)

Een ruimteschip is op weg naar een planeet om daar een nieuw leven te beginnen. Onderweg komt de bemanning een andere planeet tegen, waar ze een kijkje gaan nemen. Dat hadden ze natuurlijk beter niet kunnen doen…
IMDB rating: 6,5 | Mijn rating: 7,5

Wohoo, Alien! Vroeger heb ik alle vier de oorspronkelijke films gezien, al lang voordat ik oud genoeg was voor de aanbevolen leeftijd 😜 Ik ben normaal niet zo’n fan van science-fiction, maar voor Alien maak ik graag een uitzondering. Ik kwam er trouwens halverwege achter dat dit het vervolg is op Prometheus uit 2012 en dat het allebei prequels zijn. Ondanks dat was de film prima te volgen. De nodige actie en opengereten personages zijn geen verrassing als je deze films een beetje kent. Ik keek uit naar het moment dat de enige ekte alien weer in beeld kwam, zoals ik hem kende van vroegah. Alien stelde me niet teleur. Ik miste wel een klein beetje diepgang wat betreft de personages, maar hΓ©, ze gaan toch dood. Dus hoe belangrijk is een achtergrondverhaal dan nog? πŸ˜‚ En Prometheus ga ik nu natuurlijk ook gauw kijken!

Heb jij weleens een Alien-film gezien?

Liefs, Marloes

8 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge