Entertainment

Movietime november

Als je de movietimes een beetje volgt, is het je vast niet ontgaan dat ik graag recente films kijk. Als in, uit het jaar 2016 of 2017. Hou je vast: ik keek deze maand een film uit 1967!

Rip Tide (2017)

Cora (Debbie Ryan) is een populair tienermodel en de dochter van het hoofd van een groot modellenbureau. Nadat Cora op negatieve wijze viraal gaat, besluit ze afstand te nemen van haar modellenwerk door haar tante in Australië te bezoeken.
IMDB rating: 5,9 | Mijn rating: 6

Cora is klaar met haar hectische leven en zoekt de rust op in Australië, waar haar tante een surfschool runt. En hoe voorspelbaar: Cora wordt verliefd op een Australische surfboy. Gelukkig draait de film niet alleen maar om deze romance, want Cora kan haar liefde voor mode niet helemaal loslaten. Dit vond ik een leuke wending in de film. Echt een typische meidenfilm, maar het kijkt zo lekker weg.

The Lost City Of Z (2016)

Rond 1920 gaat de Britse ontdekkingsreiziger Percy Fawcett (Charlie Hunnam) gaat op zoek naar een mysterieuze stad midden in de Amazone.
IMDB rating: 6,6 | Mijn rating: 6,5

Hier had ik meer van verwacht. Ik dacht dat het meer ging over het zoeken naar en vinden van de stad Z, maar Percy ging tussendoor een aantal keren terug naar Engeland. Die stukken vond ik redelijk saai. Ik had gehoopt dat de film zich meer zou afspelen in de jungle, maar dat was dus niet zo. Het is aan de ene kant ook wel een goede biografie van Percy Fawcett, maar ik had iets meer avontuur verwacht.

Carrie (1967)

Carrie White (Sissy Spacek) is de grijze muis op school die gepest wordt. Thuis wordt ze geestelijk mishandeld door haar zwaar-gelovige moeder. Op haar senior prom wordt ze gruwelijk vernederd door haar klasgenoten, wat Carrie’s trigger is om haar telekinetische krachten los te laten.
IMDN rating: 7,4 | Mijn rating: 7,8

Volgens mij is die een film die iedereen op z’n minst wel kent van naam. Ik ook, maar ik had hem nog nooit gezien. Tijd om daar verandering in te brengen. De film begint met een pest-scene na de gymles op school. Gelukkig komt Carrie’s gymdocente voor haar op, maar dat stopt de pesterijen niet. Eenmaal thuis is het voor Carrie ook geen pretje, want haar moeder is ronduit geschift. Ja, ik kon heel goed begrijpen dat dit uiteindelijk te veel werd voor Carrie. De vernedering tijdens haar prom was de druppel voor Carrie. Ik had wel iets meer horror verwacht tijdens de prom, maar ‘vroeger’ was dit vast heel eng, haha! En sowieso vind ik Stephen King films altijd een goede keuze.

Somewhere Else Tomorrow (2014)

Daniel Rintz besluit de wereld rond te rijden op zijn motor, met geld wat hij onderweg verdiend.
IMDB rating: 7,2 | Mijn rating: 8

Deze documentaire vond ik zo leuk! Laurens had de DVD gekocht en stelde voor om hem samen te kijken. Ik heb wel eens eerder verteld dat we graag een keer een verre motorreis willen maken, dus dit soort documentaires zijn een goede inspiratie. Ik denk zelf niet dat ik het helemaal zou aandurven om zonder geld op pad te gaan, maar het kan dus wel. Alle beelden zijn door Daniel zelf gefilmd. Hij rijdt vanuit Duitsland naar Marokko, via Egypte naar het Midden-Oosten, van Pakistan naar India, Nepal, door naar Maleisië, Indonesië, Australië en uiteindelijk Nieuw-Zeeland. En nog meer landen die er allemaal tussen liggen natuurlijk. De docu duurt bijna twee uur, maar ik vond elke minuut ervan enorm fascinerend!

Home Again (2017)

Alice (Reese Witherspoon) is een alleenstaande moeder met twee dochters. Tijdens een avondje uit leert Alice drie jongens kennen. Deze jongens gaat met haar en haar vriendinnen mee naar huis en blijven nog een tijd bij Alice wonen, aangezien zij zelf geen woning meer hebben.
IMDB rating: 5,7 | Mijn rating: 6,2

Tja, dit zorgt natuurlijk voor onverwachtse wendingen die Alice niet ziet aankomen. Maar jij als kijker waarschijnlijk wel, haha. Ik vond het een hele leuke film, maar sowieso vind ik Reese Witherspoon altijd een leuke actrice. Eigenlijk is het concept een beetje fout en ongeloofwaardig, maar dat vond ik eigenlijk wel prima. De film was vermakelijk en meer hoefde ik ook niet. Home Again is een goede keuze als je geen zin hebt in iets zwaars en gewoon lekker op de bank wil hangen met wat snacks erbij.

Welke films heb jij gekeken deze maand? En welke Stephen King film is jouw favoriet, als je die hebt?

Liefs, Marloes

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge