Entertainment

Movietime juli

Woops, de movietimeblog is een weekje later dan gepland, de laatste donderdag van de maand kwam afgelopen week niet zo goed uit. Maar dat moet ook eens kunnen. Kijken jullie mee welke films ik in juli heb gekeken? 

Brain on Fire (2016)

De jonge Susannah (Chloë Grace Moretz) lijkt alles goed voor elkaar te hebben: een baan bij de New York Times, haar eigen appartement en een vriend. Op een dag krijgt zij last van onverklaarbare klachten, die van kwaad tot erger gaan. Geen enkele arts lijkt te weten wat er met haar aan de hand is.
IMDB rating: 6,6 | Mijn rating: 7,5

Brain on Fire is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ik zou de film zeker aanraden om te kijken, vooral als je geïnteresseerd bent in mentale ziektes. Het doet wat met je om te zien hoe Susannah achteruit gaat, maar dat niemand weet wat er met haar is. Wat er uiteindelijk met haar is, verklap ik natuurlijk niet, maar ik had er in elk geval nog nooit van gehoord. Educatief is deze film dus ook nog.

Lion (2016)

Een vijf-jarig Indiaas jongetje genaamd Saroo raakt verdwaald in Calcutta, duizenden kilometers van zijn huis. Hij maakt heel wat mee voordat hij uiteindelijk wordt geadopteerd door een Australisch stel. Na 25 jaar gaat Saroo (Dev Patel) op zoek naar zijn familie in India.
IMDB rating: 8,1 | Mijn rating: 8,5

Hier had ik al veel goede verhalen over gehoord en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Wat een bijzondere, prachtige film is dit. Van tevoren dacht ik dat je veel meer zou zien over de volwassen Saroo en zijn zoektocht, maar een groot deel van de film gaat over de jonge, verdwaalde Saroo. En dat maakte de film juist zo mooi. De film duurt zo’n twee uur, maar ik heb mij geen moment verveeld. De acteurs zijn goed, de beelden zijn prachtig, maar soms ook hartverscheurend als je bedenkt dat dit de werkelijkheid is voor vele andere kinderen en de muziek was ook perfect. Kijken dus.

Handsome Devil (2016)

Ned (Fionn O’Shea) en Conor (Nicholas Galitzine) moeten een slaapkamer delen op hun kostschool waar rugby erg geliefd is. Ned, de einzelgänger, kan het niet goed vinden met alle sportievelingen op school. Maar tussen hem en Conor, de sterspeler van het team, ontwikkelt een complexe vriendschap die goed op de proef wordt gesteld.
IMDB rating: 7,2 | Mijn rating: 6,8

Handsome Devil leek me een leuke afwisseling na de twee serieuze films van hierboven. Ik ben er niet helemaal wild van, maar hij was gewoon leuk. Ned is het typische buitenbeentje van de school en wordt toch bevriend met Conor. De vriendschap leidt tot meer, maar dat is lastig. Het onderwerp is op zich wel serieus, maar de film zelf is aardig luchtig en dat sprak me wel aan.

The Autopsy of Jane Doe (2016)

Als de sheriff het lijk van een jonge vrouw naar het mortuarium van lijkschouwer Tommy (Brian Cox) en zijn zoon Austen (Emile Hirsch) brengt, komen ze er snel achter dat dit geen normaal lijk is. Terwijl Tommy en Austen proberen te ontdekken wat er met haar gebeurd is, gebeuren er mysterieuze dingen in het mortuarium.
IMDB rating: 6,8 | Mijn rating: 7

Ik kijk niet zo heel veel horrorfilms, maar net als A Cure For Wellness, sprak deze me wel aan. Gelukkig was Laurens ook wel weer in voor een filmavondje. Ik vind lijkschouwing sowieso behoorlijk fascinerend, dus ik was erg benieuwd naar de film. The Autopsy of Jane Doe valt niet zozeer in de categorie ‘ranzige’ horrorfilms met bloed en ingewanden overal, maar hij was wel best spannend. Er zaten een paar (kleine) schrikmomenten in, dus daar moet je wel tegen kunnen. We vonden het verhaal best vet, er hing een lekker creepy sfeertje, maar ik miste wel wat meer achtergrondinformatie over Jane Doe.

The Founder (2016)

McDonald’s begon ooit als een innovatief fastfood restaurant gerund door twee broers. Ray Kroc (Micheal Keaton), een verkoper, bracht hier verandering in en zorgde ervoor dat McDonald’s een van de grootste restaurantketen ter wereld werd.
IMDB rating 7,2 | Mijn rating 7

Ik kan het niet ontkennen, zelf als vegetariër heb ik een lichte zwak voor de MaccieD. Meneer Kroc is zo ontzettend slim geweest, maar dat is uiteraard niet zonder slag of stoot gegaan. Ik kwam dan ook vrij snel tot de conclusie dat ik nooit zo’n gehaaide zakenmanvrouw zou kunnen zijn, daar ben ik te lief voor, haha. Maar zelfs als je niks hebt met de McDonald’s en er het liefst met een grote (gouden) boog omheen loopt, is het denk ik toch interessant om te weten hoe de McDonald’s is gegroeid tot zo’n ontiegelijk succesvolle keten.

Dit keer heb ik veel recente films gekeken, weet jij nog leuke, wat oudere films voor me die ik kan kijken in augustus?

Liefs, Marloes

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge