Entertainment

Movietime augustus

Augustus was nog een beetje een drukke maand. Ik was nog bezig met de afronding van mijn scriptie en ik heb eigenlijk pas in de laatste anderhalve week van augustus veel gekeken. En ik ben naar de bioscoop geweest!

Under sandet / Land of Mine (2015)

Na de Tweede Wereldoorlog wordt een groepje jonge Duitse krijgsgevangen naar Denemarken gestuurd. Daar moeten ze op het strand duizenden mijnen met de hand verwijderen onder toezicht van een Deense sergeant.
IMDB rating: 7,8 / Mijn rating: 8,8

Dit was zonder twijfel de beste film van de maand. Wat zeg ik, tot nu toe zelfs de beste films van al mijn movietimes. Wat een ontzettend indrukwekkend verhaal! Ik wist eigelijk ook helemaal niet dat dit gebeurde na de oorlog. Ik heb er namelijk nooit bij stilgestaan dat al die mijnen op de stranden verwijderd moesten worden. Land of Mine keek ik samen met Laurens en ook hij was diep onder de indruk. Je krijgt al heel snel sympathie voor de Duitse jongens, sommigen zijn nog zo jong. Het verwijderen van de mijnen is een hele gevaarlijke klus en ik zat dan ook elke keer in spanning te hopen dat het maar goed gaat. De Deense sergeant vond ik eerst maar een lul, maar zelfs hem leer je kennen en je gaat zijn gedrag begrijpen. Land of Mine was zo’n knettergoede film, het acteerwerk, de spanning, je wordt helemaal meegenomen in het verhaal. Kijken!
Oh ja: pluspunten voor het feit dat er wordt gesproken in het Duits en Deens in plaats van Engels.

To The Bone (2017)

Ellen (Lily Collins) heeft anorexia en voor haar opname komt ze terecht in een huis met andere mensen die ook een eetstoornis hebben.
IMDB rating: 7 / Mijn rating: 7

To The Bone had ik inmiddels al zo vaak voorbij zien komen dat ik hem ook wilde kijken. Ik vond To The Bone niet heel erg diepgaand, maar wel de moeite om te kijken. Ik denk dat het goed is dat er aandacht wordt besteedt aan dit soort onderwerpen. Ik weet alleen niet zo goed hoe realistisch de film verder is. De eindscene met haar moeder vond ik dan wel mooi, op een soort symbolische manier of zo.

Get Out (2017)

Chris (Daniel Kaluuya), een Afro-Amerikaanse jongen ontmoet voor de eerste keer de ouders van zijn blanke vriendin. Ze logeren een weekend in de bossen bij haar ouders, waar op het eerste gezicht niks aan de hand lijkt te zijn.
IMDB rating: 7,8 / Mijn rating: 7,3

Ook deze film keek ik samen met Lau. Ik kan horrorfilms tegenwoordig beter waarderen dan vroeger, maar ik wil ze nog steeds niet alleen kijken, haha. Ik vond Het Out niet per se eng, maar het verhaal is wel redelijk bizar. Chris’ schoonfamilie is behoorlijk verknipt. Hij voelt snel aan dat er iets niet pluis is, maar hij weet niet wat. Hij vertrouwt immers gewoon zijn vriendin. Het personeel wat werkt in het huis is ook vrij maf. Get Out bevat geen schrikmomenten, dat vond ik voor de verandering wel fijn bij deze horrorfilm. De film hield me tot het einde geboeid, omdat ik graag wilde weten of en hoe Chris hieruit zou komen.

Gifted (2017)

Frank (Chris Evans) voedt zijn hoogbegaafde nichtje Mary (McKenna Grace) op, maar dit wordt hem lastig gemaakt met de rechtszaak dankzij zijn moeder.
IMDB rating: 7,7 / Mijn rating: 8

Gifted vond ik een hele mooie film. Frank en Mary hebben het prima samen en als ze naar school moet, valt het haar juf op dat ze wel erg slim is, voornamelijk op wiskundig gebied. Frank’s moeder raakt erbij betrokken en spant een rechtszaak aan over de voogdij van Mary. Dit maakt alles erg ingewikkeld voor Frank. En wat leefde ik met Frank mee! Hij doet zo zijn best voor Mary. Gifted is erg aangrijpend en er komen erg veel emoties naar voren. Ik zou Gifted zeker aanraden als je zin hebt in een goede drama.

Dunkirk (2017)

Dunkirk verteld het verhaal van Britse soldaten tijdens de evacuatie in Duinkerke in 1940.
IMDB rating: 8,4 / Mijn rating: 8

Lau en ik hebben Dunkirk gezien in de bioscoop. Volgens mij zijn de meningen over Dunkirk redelijk verdeeld: of je waardeert deze manier van filmen of je vindt er niks aan. Wij waren positief onder de indruk. Er wordt weinig gesproken en je leert eigenlijk ook geen namen kennen van de soldaten. Je volgt ze op land, op zee en in de lucht op de dag van de evacuatie. Het draait puur om overleven en dat stuk vond ik heel gaaf naar voren gebracht worden. Heel anders dan de meeste films.

Everything, Everything (2017)

Maddy (Amandla Stenberg) is ziek en mag haar huis niet verlaten. Nooit. Ondanks dat wordt ze toch verliefd op haar buurjongen Olly (Nick Robinson).
IMDB rating: 6,3 / Mijn rating: 6,5

Dit is echt zo’n film die je moet kijken met een vriendin of als je vriend er niet is. Ik weet vrij zeker dat ik Lau hier geen plezier mee had gedaan 😜 De relatie tussen Maddy en Olly is supercute en ik vond het leuk in beeld gebracht met het sms-en. Het verhaal achter Maddy’s ziekte is eigenlijk wel een beetje raar, maar goed. Verder is het een leuke, romantische film. Ik heb er eigenlijk niet zo heel veel over te zeggen, behalve: gewoon leuk!

Naar welke bioscoopfilm kijk jij uit? Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe It die in september uitkomt!

Liefs, Marloes

6 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge