Lifestyle

Mijn Kia’s en ik

In april 2013 heb ik mijn rijbewijs gehaald. En twee jaar later kocht ik in augustus 2015 mijn eerste auto! Voor 200 euro, als verjaardagscadeau aan mezelf. Daar heb ik ruim een jaar in gereden, tot ik vorig jaar in april mijn huidige auto kocht, die je in de foto ziet.

Het praktijkexamen voor mijn rijbewijs haalde ik in één keer (in tegenstelling tot mijn theorie, *kuch* 3 keer *kuch*). Hartstikke blij natuurlijk. Maar ik mocht helaas niet zo vaak in de auto van mijn ouders rijden. Volgens mij vertrouwden ze mijn rijkunsten nog niet zo goed. Can’t blame them. Enfin, later in 2013 leerde ik Laurens kennen en hij had wel een eigen auto. Een hele oude, grote, lange Volvo. En onder het mom van: ”je moet toch een keer écht leren rijden”, mocht ik vaak in de Volvo rijden. En dat was even anders dan de moderne Škoda van mijn ouders, haha.

Toen Laurens hoorde dat een kennis van hem zijn auto goedkoop wilde wegdoen, dacht hij gelijk aan mij. Na een paar foto’s te hebben ontvangen van een geel koekblik, oftewel een Kia Pride Honeybee, gingen we uiteraard even kijken. Als het maar rijdt, dat vond ik het belangrijkste. En dat deed ie, hoor! Na een proefritje besloot ik hem gelijk mee te nemen. Voor dat geld kon ik hem niet laten staan. Als een blij ei scheurde ik naar huis om mijn nieuwe aanwinst te showen.

Iedereen verbaasde zich erover dat het ding nog niet van ellende uit elkaar was gevallen. Maar ik heb er erg veel plezier aan beleefd, tot hij kuren begon te vertonen. Ik moest sowieso om de week al olie bijvullen, maar op een gegeven moment begon hij steeds vaker uit te vallen. Dus reed ik lekker op de snelweg, kon ik ineens niet meer remmen of geen gas meer geven. Ook viel hij uit zodra ik stil stond, dus hield ik bij stoplichten altijd het gaspedaal wat ingedrukt om dat te voorkomen.

Het was tijd voor een nieuwe, besloot ik, want dit was simpelweg te gevaarlijk. Dus kocht ik vorig jaar een tweedehands Kia Picanto 1.0 LX. Ik had vooraf een beetje op internet gekeken en eigenlijk alleen mijn budget bepaald. Oh ja, hij moest wel echt 5-deurs zijn en het liefst met airco. Van verdere technische specificaties heb ik weinig kaas gegeten, maar gelukkig hebben mijn ouders en Laurens er wel wat meer verstand van. De Picanto had ik dus al online gezien en ik vond vooral het model en de kleur zo leuk. Bij de dealer hebben we wel gekeken naar andere auto’s, maar ik wist eigenlijk al dat ik deze wilde hebben. Zo gezegd, zo gedaan.

Er wordt wel eens aan me gevraagd waar ik precies een auto voor nodig heb, aangezien ik nog studenten-OV heb en nog steeds gewoon met de trein naar school/mijn afstudeerbedrijf ga en mijn werk maar een kwartiertje fietsen is. En een auto natuurlijk ook wat kosten met zich meebrengt.
Het is een sowieso stukje gemak. Ik moet er niet aan denken om weekboodschappen op de fiets te moeten doen. Ik vind het slepen van de tassen naar mijn auto al zwaar. Daarbij vind ik ook de vrijheid van een auto fijn. Of ik snel even wil komen? Ja hoor, ik spring in m’n auto. Interviews doen voor mijn afstudeeronderzoek en in één week naar meerdere plekken moeten? Met de trein had ik er allemaal twee keer zo lang over gedaan. Dagje erop uit? We hoeven geen auto te lenen van iemand. ‘s Avonds nog weg? Geen probleem, ik hoef niet te wachten op een bus die nog maar een keer in het uur rijdt. En als laatste vind ik het gewoon hartstikke leuk om te rijden. Helemaal in de zomer. Lekker een raampje open, de muziek hard aan en meezingen maar. Van Laurens mag ik dat nooit doen, vind-ie ‘asociaal’. Maar ik rij, dus ik bepaal, zeg ik dan.
Ik ben gek op mijn autootje, mijn pikante Kia ❤️

Heb jij een eigen auto? En vind jij autorijden ook net zo leuk als ik?

Liefs, Marloes

5 Reacties

 • Marianne

  Leuke blog 🙂 Wij hebben onze eerste auto gekocht toen ik mijn baan kreeg, toen had ik geen ov meer en konden we een auto betalen. Ook een Kia, wel een Rio, die meteen zou functioneren als eerste gezinsauto. Superblij mee! We hebben hem nu 2.5 jaar en hij rijdt nog als een zonnetje 🙂 Hij wordt bijna elke dag gebruikt, of als mijn man naar zijn werk moet, of als ik naar mijn werk moet. En met kinderen is het ook gewoon heel erg fijn, geen gedoe met het ov!

  • Marloes

   Ik zou me inderdaad ook niet voor kunnen stellen hoe mensen met kinderen dat doen zonder auto, ja! Lijkt me een stuk onpraktischer. Sowieso met huisdieren vind ik het al fijn haha, snel naar de dierenarts is geen probleem.

 • Laura

  Ik heb nog geen eigen auto! Wel al bijna 10 jaar mijn rijbewijs, bijna tijd voor een nieuwe. Ik woon midden in het centrum, dus eigenlijk is een auto meer onhandig dan handig hier in de stad. Met de fiets ben je overal sneller. Mijn vriend heeft wel een auto, dus daar maak ik soms wel dankbaar gebruik van als ik mn ouders een bezoekje breng. Want dat is 2 uur met het OV en een uur met de auto….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge