Eten

Makkelijke chocolade- en vanillemuffins

Daily Struggles is online! Om dat te vieren ben ik aan de slag gegaan in de keuken met een nieuw recept voor muffins. Ik heb verschillende varianten gemaakt van chocolade en vanille.

Dit heb je nodig (voor 11-12 muffins):

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 ml amandelmelk
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 100 gr boter (gesmolten)
  • 2 losgeklopte eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 – 4 eetlepels cacaopoeder
  • 60 gr pure chocolade


Gezien ik geen koemelk mag, heb ik plantaardige margarine en amandelmelk gebruikt. Je kan natuurlijk ook roomboter en gewone melk gebruiken. Maar de amandelmelk geeft een lekkere zachte smaak aan de muffins. Verder heb ik geen goede oven. Daarom bak ik de muffins in de Airfryer. Dit werkt net zo makkelijk!

Ik heb in twee kommen beslag gemaakt. Zo was het ene beslag volledig vanille en de andere was chocolade. Hiervoor heb ik de ingrediënten gewoon door twee gedeeld.

Het recept

Stap 1
Verwarm de Airfryer voor op 180 graden. Bak je de muffins gewoon in de oven? Verwarm de oven dan voor tot 200 graden.

Stap 2
Zeef het bakmeel boven de kommen. Per kom gaat 100 gr bakmeel, 100 gr basterdsuiker en één zakje vanillesuiker. Roer deze ingrediënten met een garde door elkaar, zodat er geen klontjes in zitten.

Stap 3
In elke kom gaat 100 ml melk, één ei en 50 gr gesmolten boter. Roer dit door het mengsel van suiker en bakmeel. Roer wederom goed door.

Stap 4
In één kom gaan 2 eetlepels cacaopoeder. Voeg ook twee eetlepels water door. Roer het mengsel goed door met een garde. Maak je gewoon één kom met chocoladebeslag? Voeg dan 4 eetlepels cacaopoeder en 4 eetlepels water toe.

Stap 5
Daarna begint het leukste deel. Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes. Ik heb zelf gekozen voor een paar chocolademuffins, drie vanillemuffins en de rest heb ik lekker gemixt. Door laag voor laag beslag toe te voegen, krijg je een ontzettend leuk effect als ze gebakken zijn.


Stap 6
Bak ze in de Airfryer of oven. In de Airfryer zijn ze na zo’n 17 – 20 minuten klaar. In de oven moeten ze 20 – 25 minuten.


Gezien ik zelf heel erg gek ben op chocolade, heb ik een chocoladetopping gemaakt. Dit maak je door 60 gr chocolade te smelten in de magnetron. Doe dit in meerdere keren, want chocolade kan gemakkelijk verbranden. Blijf goed roeren. Wanneer alle chocolade is gemolten, voeg je een klein scheutje amandelmelk toe. Dit zorgt ervoor dat de topping iets romiger blijft als het geheel weer is afgekoeld.
Als de muffins wat zijn afgekoeld, kan de topping over de muffins gesmeerd worden.

Eet smakelijk! Ik ben benieuwd wat jullie van deze muffins vinden. Tag je me op Instagram als jij ze ook gemaakt hebt?

Liefs, Larissa

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge