Erop uit

Lentekriebels

De dagen worden alweer iets langer en de zon laat zich steeds meer zien. Ik ben vast niet de enige die hier heerlijk van kan genieten! De hele dag binnen hangen is verleden tijd, het is tijd om weer naar buiten te gaan! Mijn favoriete lente-activiteiten heb ik voor je op een rijtje gezet!

1. Ouderwets wandelen in de duinen
Het is ondertussen geen geheim meer dat ik regelmatig buiten te vinden ben voor een lekkere wandeling. Ten eerste is het fantastisch om weer veel foto’s te kunnen maken en mijn fotografieskills te verbeteren. Ten tweede is het gewoon heerlijk om een frisse neus te halen en weer een beetje extra te genieten van de zon.

2. Bakken & koken
Na maanden vooral lekkere zware gerechten te koken is het nu weer tijd voor de wat lichtere maaltijden! En nu het langer licht is, heb ik in de avonden meer zin om nog actief bezig te blijven. Uiteindelijk beperk ik het tot actief in de keuken zijn, want ik vind bakken ontzettend leuk! Over een ruime maand wonen we in ons nieuwe huis en heb ik eindelijk weer een oven om flink los te gaan met nieuwe bakcreaties.

3. Lunchdates
In Leiden is het heel normaal om in de weekenden, of doordeweeks als je tenminste vrij hebt, te gaan lunchen. Gerust met je sjaal en dikke winterjas nog aan, maar als je zonnebril nodig was kon je heerlijk genieten op de terrassen! Nu woon ik niet meer in Leiden, maar lekker op de fiets of met de scooter naar de stad is nog steeds heerlijk. Extra genieten van het lentegevoel buiten!

4. Voorjaarsschoonmaak
Dit is niet helemaal een favoriete bezigheid, maar als de zon weer schijnt krijg ik de behoefte om alles schoon te maken. Het is ook wel nodig, gezien de konijnen rond deze tijd in de rui zitten. Wel even eerlijk bekennen: nu stel ik dat gevoel even uit tot ons nieuwe huis.

5. Shoppen!!
Tsja… Moet ik dit nog echt uitleggen? Nieuw seizoen = nieuwe kleding.

6. Gezonder eten
Ook dit slaat weer op het afkicken van al die zware maaltijden van de winter. Ik ben er gek op, maar het wordt weer tijd om lichtere maaltijden te eten. Een salade is nu prima als avondmaaltijd, in plaats van een bijgerecht. Verder heb ik de hele dag zin in fruit in plaats van koekjes. Heerlijk!

7. Meer beweging
Ik heb de afgelopen maanden veel smoesjes bedacht om sporten uit te kunnen stellen. Maar nu de zon langer gaat schijnen moet ik er toch echt aan gaan geloven… Ik moet weer meer gaan bewegen. Geeneens sporten, maar vaker in de avonden nog buiten even lopen zou al helpen.

8. Bloemen kopen
Het ruikt buiten al naar bloemen, de velden staan er vol mee en mijn huis dalijk ook! Ik kan zo enorm opvrolijken van bloemen in huis. Mooie kleuren en lekkere geuren. Heerlijk!

9. Vaker afspreken
Zodra de temperatuur oploopt krijg ik zin om weer heel veel af te spreken. Lekker de terrassen op en een wijntje drinken in de zon. Goed excuus om weer eens mensen te vragen die ik alweer een tijdje niet heb gesproken.

10. Fotograferen
Gezien ik fulltime werk heb ik overdag geen tijd om fotografie te oefenen. Nu de dagen weer langer worden is er in de avond genoeg licht om mooie foto’s te maken! Ik kijk er nu al ontzettend naar uit om weer een nieuwe foto database op te bouwen.

Wat is jouw favoriete lente-activiteit?

Liefs, Larissa

 

7 Reacties

 • Romy

  Van dit artikel krijg ik ook helemaal zin in de lente. Ik herken veel dingen die ik ook graag doe in de lente. Ik ben ook superblij dat het eindelijk weer licht is ‘s avonds, waardoor ik niet meer alleen in het weekend foto’s kan maken. De voorjaarsschoonmaak heb ik hier laatst al gehad 😉 Maar een wandeling over het strand of door de duinen zou ik graag binnenkort willen maken 🙂

  • Larissa

   Wat een fijne dingen zijn er eigenlijk mogelijk in de lente! Aankomend weekend wordt het heerlijk weer, dus dan is het zeker mogelijk om een lekkere strandwandeling te maken.

 • Rachel

  Ik was nooit zo dol op de zon, maar nu ik kinderen heb kan ik niet wachten tot het weer wat warmer wordt. De tuindeur open en lekker met de kinderen in de tuin. Badje vullen en onze dag is ook gevuld.

 • Haydée

  Ik heb laatst voor het eerst dit jaar buiten geluncht. Heerlijk met het zonnetje op mijn gezicht! En ja, foto’s maken is veel handiger als het ‘s avonds wat langer licht is. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge