Relaties

Kerst met zijn tweeën

Het is inmiddels al half december en de feestelijke sfeer van deze maand is overal te bekennen. December is voor veel mensen een drukke maand. Veel eten en drinken met vrienden en familie en het jaar samen afsluiten. Want daar draait december om: samen zijn.

Ik heb een redelijk druk en hectisch jaar gehad. Hier zal ik binnenkort meer over vertellen in mijn terugblik op 2017. Maar juist daarom heb ik niet zo veel zin om het jaar ook nog eens druk af te sluiten. Ik heb behoefte aan wat rust en gelukkig staat Laurens er net zo in. Daarom hebben wij besloten om Eerste Kerstdag samen thuis te blijven. Ik heb toch het idee dat dit een beetje raar is, als ik het zo om me heen hoor en dat vind ik best jammer. Wij hebben gewoon even geen zin in verplichtingen. Ik kijk er juist naar uit om Kerst eens met z’n tweetjes te vieren. Een comfy chilll-outfit aan, lekker eten, flesje wijn erbij en de gezelligheid van onze katten. Alleen geen kerstfilm, daar maak ik Lau niet gelukkig mee, haha!

Vorig jaar bleven Laurens en ik samen thuis met Oud & Nieuw. Het was dan ook de eerste jaarwisseling met onze katten en we wilden graag thuisblijven omdat we nog niet wisten hoe ze erop zouden reageren. En het was tevens onze eerste jaarwisseling in ons appartement. We hadden allemaal lekkers in huis gehaald en een serie gekeken. In pyjama. Ik heb nog nooit zo’n relaxte jaarwisseling gehad, genieten! Omdat het ons zo goed beviel, hebben we daarom besloten om ook een kerstdag samen te vieren.

Ik vind de feestdagen hartstikke leuk, alleen de verplichtingen die er vaak aan hangen wat minder. Het lijkt echt een soort maatschappelijke druk om alles maar samen te doen. En als je dat niet wil ben je ongezellig. Alsof het ook niet telt dat je de rest van het jaar je (schoon)familie en vrienden wel vaak ziet. En don’t get me wrong, ik heb een ontzettend leuke familie hoor. Schoonfamilie ook trouwens. Maar dit jaar sla ik het verplichte rijtje even over. We zien iedereen ervoor en erna wel weer 😉

Hoe vier jij de feestdagen dit jaar?

Liefs, Marloes

8 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge