Trouwen

Ja, ik wil… Ceremoniemeester zijn!

Zo’n drie maanden gingen Laurens en ik uit eten met Larissa en Sander. We hadden deze datum al een tijdje geprikt en we hadden er uiteraard ook veel zin in. Het was een vrijdagavond en iedereen had weer een drukke week achter de rug. Laurens wachtte op mij bij Leiden Centraal en samen fietsten we door naar het restaurant. Toen we er allemaal waren en hadden besteld, wilden Larissa en Sander iets zeggen. 

Larissa haalde een envelopje uit haar tas en gaf deze aan ons. ‘Wacht even,’ zei ik nog, ‘we krijgen nu geen echo-foto te zien toch?’ ‘Nee, dat niet,’ verzekerden ze ons lachend. Het was een uitnodiging voor hun bruiloft! Het eerste wat ik zag waren de vetgedrukte letters van 1 februari 2019, de rest had ik eigenlijk nog niet eens gelezen. Lau en ik waren gelijk super excited. Hoe gaaf is het als je beste vriendin gaat trouwen met de liefde van haar leven? Maar wat ik niet eens gelijk had gezien op de kaart, is dat zij ons vroegen om ceremoniemeesters te zijn! Natuurlijk wilden wij dat. Wat een ontzettende eer. En toen Laurens en ik weer naar huis fietsen, heb ik wel zo’n honderd keer tegen hem gezegd hoe leuk ik het vind.

Maar wat doet een ceremoniemeester eigenlijk?
Dat is een goede vraag! Natuurlijk gaat alles in overleg met het aanstaande bruidspaar. Er zijn hele lijsten te vinden op internet, maar dit is wat wij tot nu toe globaal hebben afgesproken.

Voor het versturen van de uitnodigingen zorgen voor aparte brieven voor de dag- en avondgasten met meer informatie. Tevens zullen wij de aanmeldingen van de personen bijhouden. En we zijn er voor vragen van de gasten.

Ik ga met Larissa en haar moeder en schoonmoeder mee shoppen voor een bruidsjurk. Dit gaan we eind juni doen. Ik heb hier al zo’n zin zin. Larissa en ik praatten altijd eindeloos over onze bruiloften, hoe het eruit zou zien, wat voor openingsdansen we leuk vinden en welke jurken we mooi vinden. Ik weet dus inmiddels precies wat zij wil, nu kijken of we het kunnen vinden.

Ook ben ik uiteraard betrokken bij het vrijgezellenfeest. De lijst met namen heb ik al, dus over een tijdje gooi ik iedereen in een groeps-App en zullen we kijken wat voor leuks daaruit gaat komen. Het is voor Larissa al lang bekend dat ze een vrijgezellenfeest gaat krijgen, maar hoe en wat, daar laat ik natuurlijk geen woord over los!

Larissa en Sander hebben al expliciet aangegeven geen speeches en stukjes te willen op hun bruiloft, dus zorgen we met de gasten voor iets anders, een gezamenlijke verrassing. Ik heb al wel wat in gedachten, maar dat verklap ik natuurlijk nog niet hier!

Op de dag zelf moeten er natuurlijk ook het een en ander geregeld worden. Denk aan een lekkere lunch of het wisselen van locatie. Ook gaan Larissa en Sander foto’s maken met zijn tweetjes waar ik bij zal zijn en kan Laurens op de andere locatie vast de gasten ontvangen. En aan het eind is het natuurlijk leuk om de gasten niet met lege handen naar huis te laten gaan.

Kortom, een heleboel dus. Gelukkig duurt februari nog even. Laurens en ik vinden het superleuk en gaan ons uiterste best doen om Larissa en Sander te helpen bij hun bruiloft.

Ben jij wel eens ceremoniemeester geweest?

Liefs, Marloes

6 Reacties

 • Shirley

  Dat lijkt me heel bijzonder. Ik ben nog nooit ceremoniemeester geweest. Ik ben wel bij 2 vriendinnen daggast geweest en ik mocht er ook met de familie bij zijn wanneer het koppel elkaar voor het eerst die dag ziet. Zo mooi om daarbij te mogen zijn. Veel succes met de voorbereidingen voor de grote dag!

 • Romy

  Wat onwijs gaaf dat jullie ceremoniemeesters zijn! Een bruiloft van je beste vriendin lijkt me op zich al heel gaaf om mee te maken, maar zeker als je ook nog eens zo’n bijzondere rol hebt bij de bruiloft 🙂 Heel veel plezier met alle spannende voorbereidingen! Stiekem hoop ik dat een van mijn vriendinnen ook een keer gaat trouwen, alleen al zodat ik voor het eerst sinds járen eens een bruiloft kan meemaken, haha 😉 Het blijft gewoon zo bijzonder om bij zoiets aanwezig te zijn, zeker als het van een dierbare vriendin is.
  Romy heeft onlangs geplaatst…De 7 mooiste plekken die ik heb bezochtMy Profile

  • Marloes

   Ik heb tot nu toe ook maar een bruiloft meegemaakt, van de neef van mijn vriend. Nu mijn beste vriendin gaat trouwen is het voor mij wel extra speciaal inderdaad! Ik hoop voor jou dat je ook een keer zo’n bijzondere dag mag meemaken van een vriendin 😊

 • Lianne

  Wauw, wat ontzettend gaaf Marloes! Vooral bij je beste vriendin lijkt het me zo bijzonder 🙂 Wat een eer dat ze jou gevraagd heeft! Ik weet zeker dat jij ervoor gaat zorgen dat ze echt een fantastische en onvergetelijke dag hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge