Lifestyle,  Wonen

Is je huis ooit echt af?

Samenwonen is hartstikke leuk. Maar wat minstens net zo leuk is, is je huis inrichten. Wij zijn allebei Sims-fan en hadden dus al veel ervaring met inrichten van huizen en appartementen 😉 Toch bleek een echt huis iets lastiger te zijn.

Allebei hadden wij al lange tijd een relatie toen we gingen samenwonen met onze vriendjes. En zoals veel vrouwen hadden wij ook allang bedacht hoe de precieze inrichting eruit moest zien. Dat de mannen ook nog een mening hadden, tja… jammer dan. Haha, nee hoor! We hebben allebei ons best gedaan om samen met onze vriend er een leuke plek van te maken die we allebei thuis konden noemen. Maar dat betekent niet dat het huis volledig af is. Er is altijd ruimte voor vernieuwing.

Een compleet nieuwe bankset aanschaffen is heel tof, alleen wat minder leuk voor je portemonnee. Decoraties zijn daarom een uitkomst om je inrichting wat op te frissen! Zoals jullie weten hebben wij ook allebei huisdieren waar wij wel rekening mee moeten houden. We zijn beiden gek op mooie planten en bloemen in huis, maar we willen allebei ook andere dingen in huis om de ruimte gezellig te maken.

‘s Avonds is het natuurlijk leuk om mooie sfeerlichten te hebben in je kamer. Dat kan met kaarsjes, maar ook met een lichtslinger.

Wat helemaal huisdier- (én kind-)proof is en je kamer opfleurt, is iets moois aan de wand, zoals een foto op canvas! Dit kan je helemaal personaliseren. Zo kan je meerdere foto’s van een wat kleiner formaat ophangen of juist je allermooiste herinnering groot laten afdrukken. En het is gelijk een stuk sfeervoller dan de welbekende IKEA-schilderijen.

Via Fotofabriek kan je heel gemakkelijk jouw foto of foto’s op canvas laten afdrukken. Wij mochten dit allebei uitproberen.

Larissa


Ik heb gekozen voor een stoere vakantiefoto van Sander en mij. In Noorwegen gingen wij een gletsjer op. Hier hebben wij zo ontzettend van genoten. Het is één van mijn mooiste vakantieherinneringen.

Op dit moment woon ik tijdelijk bij mijn schoonouders op zolder, dus het schilderij heeft nu wel een tijdelijk plekje gekregen. Ik heb wel gelet op de kleuren in de foto zodat het ook heel goed bij ons interieur past. In ons nieuwe huis zou ik de foto graag op het kantoor willen hangen. Misschien dat ik een mooie plank ophang waar ik de foto op zet. Dan kan ik het verder opfleuren met een mooie hangplant en wat kaarsen en andere leuke dingetjes.

Gezien het zo snel en gemakkelijk ging ben ik nu wel overtuigd om nog meer foto’s op te hangen in ons nieuwe huis. Zo kan je ook foto’s op aluminium en plexiglas laten bedrukken. Dat lijkt me nog veel mooier boven de bank. Maar dan wacht ik nu natuurlijk even tot we er eindelijk kunnen wonen. Sowieso wil ik jullie graag meenemen in de interieurstyling van onze woning, maar daar moeten we dan helaas nog even op wachten.

Marloes

Ook ik ben voor een vakantiefoto gegaan. Dit was vorig jaar op Saaremaa, een eiland van Estland. Het was hier zo heerlijk. Ik voelde mij zo gelukkig, samen met Laurens lekker kamperen, vuurtjes maken en de omgeving ontdekken. Regelmatig hebben wij het nog over deze prachtige plek.

Deze mooie foto heeft nu een plekje bij de bank. Wat ik ideaal vond, was dat er bij de canvas al een ophanghaak en twee schroefjes zaten. Dit zijn echt van die dingetjes die ik dan zou vergeten te kopen, dus het was erg fijn dat dit er al bij zat! Het ophangen was ook zo gepiept.

Het is heel leuk dat deze herinneringen nu onze woonkamers opfleuren. Maar is je huis ooit echt af? Dat denken wij van niet, want je kan altijd wel dingen veranderen. Of je nou dingen toevoegt, of gaat minimaliseren.

Wij zijn in ieder geval erg blij met onze mooie canvassen! Welke foto zou jij op canvas willen afdrukken?

Liefs, Larissa en Marloes

– Dit artikel is geschreven in samenwerking met Fotofabriek – 

6 Reacties

 • Romy

  Ik fantaseer al jaren over hoe ik mijn eigen huisje zou willen inrichten. Ik heb het allemaal al helemaal uitgedacht en heb zonder vriend natuurlijk alle vrijheid om mijn plekje in te richten zoals ik het wil 😉 Leuk om een paar details van jullie woonkamers te zien. De canvasdoeken zijn heel mooi geworden. Ik vind het altijd wel wat hebben om zoiets persoonlijks aan de muur te hebben hangen 🙂

  • Marloes

   Ja leuk is dat he, om daar zo over na te denken! Een tijdje terug was ik bij een kennis en zij had gewoon een compleet roze muur. Hoe leuk was dat. Geen zuurstokroze, maar echt een mooie frisse kleur. Lau vond het iets minder, haha.

 • Johanne

  Leuk die vakantiefoto’s aan de muur! Wij hebben al twee jaar een half gevuld fotolijstje aan de muur hangen, zo stom. Dus nee, ons huis is nooit af, haha. Ooit als we een koophuis hebben en ergens voor langere tijd wonen wil ik zooooveeel doen. Maar ook dan zal het waarschijnlijk nooit af zijn. Wil dan iig ook veel foto’s van onze vakanties aan de muur. En van lieve poes Buttons

  • Larissa

   Haha zo herkenbaar. In ons appartement had ik ook heel lang gaatjes in de muur, maar nooit een schilderij opgehangen. Soms moet je dingen gelijk aanpakken, anders komt het er niet meer van.

 • Daenelia

  Nope, je huis is nooit af. Nooit. Want je leven staat ook niet stil. Soms duurt je huis opknappen ook iets langer dan je eerst inschat… Maar ik weet zeker dat je ook in een niet-helemaal-af huis heel fijn kan wonen.
  Wij hebben een hele mooie grote poster die nog steeds moet worden opgehangen. De lijst zit er al omheen. Echt, we hoeven er alleen nog maar een gaatje voor te boren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge