Body,  Lifestyle

Ik pas – een maand zonder alcohol

Een tijdje geen alcohol drinken. Best een beetje gek voor de meesten. En één wijntje kan toch echt geen kwaad? Maar vanaf 1 maart pas ik voor een hele maand. Doe je mee? 

Via Facebook kwam ik terecht op de website ikpas.nl. Je kan je hier inschrijven om aan te geven dat je vanaf 14 februari of 1 maart voor 30 of 40 dagen niets drinkt. En dat is helemaal niet zo’n gek idee als je het mij vraagt!
Op de site wordt aangegeven dat er heel veel voordelen zitten aan het minder of niet drinken van alcohol. Nu hoor ik sommige al denken: maar ik drink maar heel weinig en alleen in het weekend of iets in die richting. Ik dacht het namelijk ook. Toch is het heel standaard dat ik tijdens een etentje een glaasje wijn (of glaasjes) drink. Op zaterdag drink ik toch al gauw een paar biertjes op scouting. En op zondag is een wijntje best lekker bij de borrel.

Enkele voordelen van geen alcohol drinken (genoemd op de website):

  • 70% van de mensen drinkt een half jaar na de actie ruim 30% minder dan voor de deelname;
  • 54.3% voelt zich fitter als ze geen alcohol drinken;
  • 43.5% van de mensen doorbreekt zijn of haar gewoontes, of heeft het gevoel dat hij gewoontes doorbreekt;
  • 40% van de deelnemers gaven eerder aan beter te kunnen slapen zonder alcoholgebruik.

Verder is een maand zonder alcoholgebruik heel goed om jouw drankgebruik in kaart te brengen. Nu zal je twee keer nadenken over dat wijntje, terwijl je eerst toch gewoon dat wijntje zou inschenken.
Een paar jaar geleden heb ik ook een tijdje niet gedronken. Een groot voordeel was dat ik ook nog eens heel gemakkelijk afviel. De eerste vijf kilo’s vlogen er vanaf!
Maar het rijtje voordelen gaat nog wel even door. Als je geïnteresseerd bent, neem zeker een kijkje op de website.

Nu is 14 februari voorbij, maar 1 maart moet nog komen. Ik zal vanaf 1 maart voor 30 dagen niets drinken. Doe jij met mij mee? Laat het weten in de comments.

Dit artikel is trouwens niet ontstaan uit een samenwerking, maar gewoon omdat ik heel erg enthousiast werd van het idee. 🙂

Liefs, Larissa

10 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge