Trouwen

I said YES to my dress

Voordat je ‘Ja’ zegt tegen de liefde van je leven, zeg je eerst ‘Yes’ tegen je droomjurk. En dat is precies wat ik vorige week heb gedaan! Het was ontzettend bijzonder om zoveel mooie jurken te mogen passen. Graag neem ik jullie mee in mijn zoektocht 

Op een donderdagavond zou het gebeuren, ik had om 18:00 uur een afspraak in een bruidsboetiek in Leiden. Ik was al gewaarschuwd dat ik ervoor moest zorgen dat ik nog genoeg energie had en goed was uitgerust. Mijn moeder, schoonmoeder en Marloes gingen mee. Ik wilde niet dat er teveel mensen mee zouden gaan, want meer meningen zorgen voor meer verwarring. Dit zijn ook de personen met wie ik dit wilde delen. Ik wist dat ze eerlijk zouden zijn, maar als ik helemaal in tranen zou zijn van ‘mijn’ jurk, zij ook hun mond konden houden. (Erg belangrijk 😉 )

Toen ik bij de winkel aan kwam, werden we aan een tafel gezet in een privé hoekje. We kregen koffie en thee en toen kon het beginnen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk super zenuwachtig was. Je hebt helemaal een beeld van hoe je eruit wilt zien, maar je weet helemaal niet of dat je wel staat. En stel nou dat ik niet zou slagen? Ik had stiekem ook helemaal geen idee van wat ik kon verwachten. Ik werd geholpen door Miranda en zij praatte in het begin gewoon even met ons. Snel ontspande ik al.

Van te voren had ik op hun site mooie jurken uitgekozen die ik wel zou willen passen. Er werden daarom ook gelijk twee jurken klaar gehangen. Beide jurken waren prachtig, maar toen ik ze aan had kreeg ik toch niet het ‘bruidsgevoel’. Gelijk ging ik weer twijfelen, want hoe weet je nou wat het bruidsgevoel is? Krijg ik wel een echt bruidsgevoel? Terwijl je in het pashokje staat hoor je dat de rest praat, maar je kan net niet verstaan wat iedereen zegt. Erg lastig voor zo’n nieuwsgierige twijfelkont als ik.

Miranda vroeg veel door; wat ik wel en niet mooi vond aan de jurken, hoe wilde ik mij voelen, wat vond ik sowieso vreselijk of juist mooi etc. Ze zorgde ervoor dat ik sieraden om kreeg en parels in mijn haren, zodat ik er toch wat meer uit zag als een bruidje. Dat maakte het passen een stuk makkelijker.
We hebben nog wat jurken geprobeerd tot ik een hele mooie jurk aan kreeg die mij echt prachtig stond (vond ik zelf in ieder geval hihi). Het was helemaal anders dan ik had verwacht…
Toch kreeg ik nog niet helemaal het bruidsgevoel. Ik miste nog iets. Het was iets wat te veilige jurkkeuze. We gingen weer door met de zoektocht.

En toen…

Ze liet een jurk zien die op een pop hing en ik kon niet wachten om hem te passen. Het moment dat ik het aan had was fantastisch! Ik was helemaal verliefd. De anderen waren nog een beetje aan het twijfelen en wilden graag de vorige (prachtige) jurk nog een keer zien. Ik luisterde naar hen en paste de vorige jurk nog een keertje. Het was voor mij toen wel gelijk duidelijk dat het niet mijn jurk was. Het was echt een hele mooie jurk, maar ik kon alleen maar denken aan die andere jurk en wilde die gelijk weer aantrekken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik deed de jurk aan waarop ik verliefd was. Draaide nog een rondje, liep nog een paar keer op en neer en ik kon hardop zeggen dat dit mijn jurk was!

Dat moment was zo bijzonder. Mama ging huilen, Marloes ging huilen en uiteraard heb ik ook een traantje gelaten. Ik dacht altijd dat die vrouwen op Say Yes to the Dress overdreven, maar is echt een heel bijzonder gevoel. Al was het niet een hysterisch gejank haha. Daarna kregen we champagne terwijl ik mijn jurk nog aan had. Wel een klein beetje een verdrietig momentje toen ik de jurk uit moest doen, maarja… Nog maar een maand of 7 wachten en dan mag ik hem de hele dag aan.

Ik ga natuurlijk niet verklappen hoe de jurk eruit ziet, maar het is een jurk geworden die heel veel dingen heeft waarvan ik nooit had gedacht dat te willen dragen haha. 🙂

Wat willen jullie nog meer weten over het plannen van een bruiloft? 

Liefs, Larissa

9 Reacties

 • Haydée

  Het passen van trouwjurken vond ik ook een hele mooie ervaring! En bij mij is het uiteindelijk ook een jurk geworden waar ik het op voorhand niet van had vermoed. Soms zit je met een bepaald idee in je hoofd, en uiteindelijk kan het toch iets anders worden. 🙂

 • Romy

  Zo mooi om te horen dat je dé jurk hebt gevonden en dat hij ook meteen zo goed voelde voor je. Ik kan me voorstellen dat het een emotioneel moment was waarop jullie zelfs een traantje moesten laten. Volgens mij is het vinden van je trouwjurk toch een beetje zo’n moment waar je als klein meisje al van droomt.
  Ik ben nu onwijs benieuwd hoe je jurk eruitziet natuurlijk! Nog 7 maanden wachten… 😉

 • Lianne

  Ohh wat fantastisch dat ze je ‘jouw’ jurk gevonden hebt! En inderdaad, het gaat er niet om wat anderen ervan vinden, jij moet hem aan en jij moet er een goed gevoel bij hebben. En ik ben blij dat het gelukt is! Nu ben ik ook heel nieuwsgierig geworden! Ooit mijn perfecte trouwjurk vinden is ook echt mijn droom 🙂

 • Daenelia

  Leuk dat het zo’n speciale ervaring is voor je 🙂 Ik heb niks met trouwjurken. Mijn praktische aard, denk ik, ziet het nut niet in van een jurk die ik maar één keer aan doe. Daarbij, de emotie zit bij mij nooit in kleding. Ja, ik kan genieten van schoenen die comfy zitten, maar verder is het functioneel. En ja: ik zie er presentabel uit XD
  Het is jullie dag (van jullie allebei) dus doe vooral dingen zoals jullie dat willen, niet omdat iemand anders dat wil, of omdat het traditie is, of omdat je het wel eens op tv hebt gezien. Geniet er van.
  … ik heb mijn ‘trouwkleding’ al niet eens meer 😀 Zo zie je maar: ieder is anders. Ik heb nooit van mijn trouwerij gedroomd.

 • Ivon

  Ahh, lijkt me zo een bijzonder moment als je je trouwjurk vindt! Een aantal vriendinnen van me zijn verloofd en van iedereen hoor ik dat ze toch wel moeten huilen als ze “de jurk” gevonden hebben, haha. Ik geloofde dat ook nooit zo in Say Yes to the Dress haha 😉
  Ik hoop het zelf ooit ook nog mee te mogen maken!! Succes met de voorbereidingen van je bruiloft!
  Liefs
  Ivon heeft onlangs geplaatst…Van Droom naar WerkelijkheidMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge