Wonen

Hoera, wij gaan verhuizen!

In mijn terugblik op 2017 liet ik jullie achter met een cliffhanger. Sander en ik wonen sinds november 2 jaar samen en ik vertelde jullie dat wij eens goed hebben gepraat over de toekomst. Vandaag mag ik eindelijk het leuke nieuws vertellen!

Gelukkig verraad de titel het al, voordat jullie nog meer zouden verwachten ;). Maar wij gaan verhuizen! Ik ben zo ontzettend gelukkig, Sander en ik hebben ons eerste koophuis gekocht. Het is super snel gegaan, dus ik praat ik jullie in deze blog graag even bij.

Het idee om te verhuizen zat al een tijdje in ons hoofd, gezien wij een appartement huurden. Het appartement was vrij oud en er mankeerde steeds meer dingen. Ook wilden wij eigenlijk wel een grotere woning. In november was ik uit mijn proeftijd en konden wij serieuzer zoeken naar een geschikte woning. Funda was onze favoriete website en uren kon ik foto’s bekijken. We schrokken echter wel van de snelheid van de markt. De meeste huizen werden binnen enkele dagen verkocht, als ze al niet al verkocht waren voordat ze op Funda verschenen.

Wij hebben zo’n 6 huizen bekeken. De meeste waren helemaal niets, we zijn best kritisch. Zo wilden we heel graag een grote keuken en een ruime tuin, er moest ruimte zijn voor een bad in de badkamer, minimaal 4 slaapkamers en veel natuurlijk licht in het huis. Het maakte voor ons niet uit of het een klushuis zou worden of een huis wat al helemaal af is.

Bij één bezichtiging hoefde ik niet verder te kijken dan de benedenverdieping. Achter de rug om van de makelaar trok ik aan Sanders arm om te seinen dat ik er al helemaal uit was. Dit huis moest het voor mij gewoon worden. Ik was verliefd. Tegen alle tips in liep ik helemaal verliefd door de woning en was ik al nieuwe badkamer tegels aan het uitzoeken. Gelukkig was Sander, als echte bouwkundige, wel iets kritischer aan het kijken. Maar ook Sander was binnen enkele uren helemaal zeker dat dit huis het moest worden.

Op een maandag hadden wij een bezichtiging en die woensdag hoorden wij dat wij trotste eigenaren zijn van een prachtige eengezinswoning in een dorp vlakbij Leiden! Het is een woning waar weinig aan hoeft te gebeuren. Alleen de vloer willen we vervangen en de muren moeten geverfd worden. We willen ooit graag de badkamer vervangen, maar dat is een leuk project voor in de toekomst.

In mei krijgen we pas de sleutels, maar we zijn al wel verhuisd naar mijn schoonouders. Ik wilde echt heel graag weg uit ons appartement omdat het gewoon niet meer in goede staat was. Een paar maandjes overbruggen tot we echt kunnen genieten van ons eigen huis.
Dit verklaard ook gelijk waarom ik zo weinig heb laten horen de laatste weken. Het was ontzettend druk met afspraken en de verhuizing. De komende maanden vertel ik graag vanalles over de komende verhuizing, deel ik mijn inspiratie en neem ik jullie graag mee in alle struggles die vast nog komen in aanloop naar ons eerste eigen huis!

Welke onderwerpen rondom verhuizen zouden jullie leuk vinden om meer over te lezen?

Liefs, Larissa

5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge