Lifestyle

Duurzaam boodschappen doen

Tegenwoordig bestel ik mijn boodschappen online en worden ze elke week netjes thuis bezorgd. Ik vind het erg belangrijk om steeds duurzamer te leven, maar duurzaam boodschappen doen is een heel ander verhaal. Dus toen ik vandaag mijn boodschappenlijst weer invulde, bedacht ik dat het misschien wel leuk is om mijn pogingen te delen.ย 

Mijn boodschappen
Ik ben altijd best wel lang bezig met het uitkiezen van mijn boodschappen. Ik wil elke dag minimaal 250 gram groente eten, dus het kiezen van recepten is best een klus. Fruit vind ik erg lekker en is natuurlijk ook nog eens gezond, dus minimaal twee stuks fruit per dag stop ik in mijn digitale mandje. Groente en fruit probeer ik zoveel mogelijk biologisch te kopen. Daarnaast probeer ik steeds vaker vega te eten. De dagen dat ik wel vlees eet, heb ik de hoeveelheid al gehalveerd.

Kijkend naar mijn boodschappenlijst van deze week zie ik dan ook vooral groente op de lijst staan. Helaas zie ik ook heel veel items die in plastic verpakt zijn. Zo krijg je met het bestellen veel groente in plastic, vleeswaren zitten in plastic en de diepvriesproducten worden standaard in plastic tassen geleverd. Dit is natuurlijk helemaal niet duurzaam! Toch probeer ik oplossingen te bedenken. Zo gebruik ik de tassen als vuilniszakken. Elke week probeer ik verder minder boodschappen in plastic te kopen.

Plan voor de toekomst
Door minder vlees te eten beperk ik het gebruik van plastic al enorm. Mijn plan is dan ook om het eten van vlees te minderen. Verder kies ik altijd zo veel mogelijk biologisch vlees en eieren, maar ik wil steeds meer biologische producten kopen. Vooral nu ik niet meer leef van mijn studiefinanciering heb ik iets meer geld over voor duurzame boodschappen. Ook wil ik beter opletten dat ik producten kies die niet verpakt zijn in plastic.

Ik lees steeds vaker over duurzame oplossingen voor in huis. In de toekomst wil ik dan ook verschillende dingen uitproberen. Zo zijn er alternatieve duurzame oplossingen voor shampoo en schoonmaakmiddelen. Binnenkort ga ik mij hier verder over inlezen en maar eens producten aanschaffen.

Heb jij handige tips voor duurzame boodschappen? Ik ben erg benieuwd!

Liefs, Larissa

9 Reacties

 • Marianne - Groene stapjes

  Ik laat de laatste tijd ook de boodschappen thuis bezorgen en heb er zowel goede als slechte gevoelens bij. Positief: de bezorger rijdt toch, dus minder benzinekosten (want zelf zou ik ook met de auto moeten gaan, aangezien ik maar 1x per week boodschappen wil doen). Negatief: veel in plastic inderdaad, dat zou in de supermarkt veel minder kunnen zijn. Goed dat je die plastic tassen dan wel weer hergebruikt, dat zou ik ook kunnen doen, super tip ๐Ÿ™‚

 • Loes

  Ik moet eerlijk zeggen, dat ik niet zo duurzaam ben in boodschappen vrees ik.. Wel koop ik eigenlijk geen vlees meer, wat natuurlijk wel goed is voor het milieu. Verder let ik er niet zoveel op, behalve dat ik ook altijd mijn eigen tassen meeneem.

 • Sofie

  Wij gebruiken eigen bakjes en zakjes, maar willen ook uitproberen om de boodschappen te laten klaarzetten/bezorgen. Helaas zullen we dan meer plastic hebben, dat vind ik wel minder!

 • Lysanne

  Super goed van je dat je duurzamer gaat leven en er bewust van bent! Zo eet ik bijvoorbeeld alleen groente en fruit uit het seizoen (ook nog eens goed voor je portemonnee) en eet ik bijna volledig plantaardig. Over dat plastic… het zit serieus echt overal omheen! Daarom scheidt ik plastic en papier i.p.v. het in de prullenbak te gooien. En ik gebruik bijvoorbeeld zakjes die ik in de supermarkt heb gebruikt voor de groente opnieuw (die zijn toch niet vies). Ohh en lege pindakaaspotten schoonmaken om noten in te bewaren is ook een goede tip!

  • Larissa

   Je bent echt heel duurzaam bezig! Kan ik weer van leren. Seizoensgroente en fruit kopen is een goede tip! Nu eet ik al vaak wel seizoensgroente, maar ik kan er wel wat meer op letten.
   Die lege potten vind ik echt een heel goed idee! Nu gooi ik die potten weg in de glasbak, maar hergebruiken zou natuurlijk veel meer schelen.
   Ik wil heel graag meer afval scheiden, maar in de stad zijn die bakken niet altijd dichtbij ๐Ÿ™

 • Romy

  Wat onwijs goed dat je hier zo bewust mee bezig bent! Er zijn inderdaad zoveel boodschappen die tegenwoordig in plastic worden gebruikt. Volgens mij ben je al hartstikke goed bezig door verpakkingen te hergebruiken en zo goed op je aankopen te letten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge