Relaties,  Soul

De verschillen tussen mijn vriend en ik

Laurens en ik zijn nu al een aantal jaar samen. En wat ik heel erg leuk vind aan ons, is hoe verschillend wij zijn als persoon. Ik zou het namelijk niet lang volhouden met iemand die hetzelfde is als ik, haha! Terwijl sommige mensen het juist fijn vinden als hun partner hetzelfde is. Soms leveren onze verschillen wel de nodige discussies op (geen ruzies gelukkig), maar zorgt het ook voor hele interessante gesprekken en nieuwe inzichten. In deze blog bespreek ik de verschillen tussen ons. 

Overthinker vs. impulsief
Ik kan echt heel lang ergens over nadenken. Soms wel te lang. En in stressvolle situaties wordt dat piekeren. Heel vervelend. Maar soms is het ook goed om ergens wat langer bij stil te staan en een doordachte keuze te maken. Laurens heeft daarentegen meer een ‘just do it’ mentaliteit. Hij doet en kijkt wel of het goed of slecht uitpakt. We kunnen elkaar wel goed in balans brengen op dit vlak. Als ik ergens mee zit, kan Laurens mij goed aansporen om actie te ondernemen en als hij iets in zijn hoofd heeft, kan ik de juiste vragen stellen om hem een keuze te laten maken.

Alpha vs. beta
Alles wat ook maar een enigszins met techniek of wiskunde te maken heeft, hoef je bij mij niet mee aan te komen. Ik begrijp er gewoon niks van, hoe vaak iemand het ook aan me uitlegt. Ook natuurkunde en scheikunde waren op zijn zachts gezegd niet mijn beste vakken vroeger. Terwijl Laurens met gemak auto’s en motoren in elkaar zet, drones bouwt en sommen maakt die eruit zien als Chinees. Nee, ik let wel op de taalfouten die er in zijn stukken staan. Als hij thuiskomt met een enthousiast technisch verhaal, doe ik echt mijn best om het te begrijpen, maar het lukt me niet. Net zoals hij niet begrijpt dat ik het talent heb om overal taalfouten te spotten. Soms word ik er zelf moe van.

Kat uit de boom kijken vs. prater
In nieuwe situaties ben ik een echte kat-uit-de-boom-kijker. Ik kan dan redelijk stil zijn en small talk is echt niet mijn ding. Laurens stapt gerust op iedereen af en weet overal wel een praatje te maken. Ik ben juist zo’n type die zorgt voor ongemakkelijke stiltes, terwijl Laurens dat soort stiltes heel goed weet te vermijden. Ik ben er nog steeds niet achter hoe hij dat doet.

Avonden op de bank vs. avonden erop uit
Ik ben best een huismus, terwijl Laurens veel liever de stad in gaat met vrienden. Dat is voor hem echt ontspanning en na een lange werkdag krijg hij weer energie van een avond in zijn favoriete kroeg. Dat is bij mij toch wel anders. Ik vind het heerlijk om dan alleen thuis te blijven met de katten en een leuke film erbij. Ik krijg vaak de vraag of ik dat dan niet ongezellig vind. Nee hoor! Ik kan daar echt van genieten. Laurens is gemiddeld zo’n 2 tot 3 avonden in de week niet thuis. Hij vind het altijd gezellig als ik wel mee ga, net zoals ik het altijd gezellig vind als hij wel thuisblijft. Maar we zijn dus lang niet elke avond samen en dat werkt voor ons het beste.

Vegetariër vs. vleeseter
Dit is voor ons absoluut geen probleem binnen onze relatie, maar ik vind het wel grappig dat andere mensen er vaak van op kijken. ‘Maar mag Laurens dan geen vlees van jou?’ ‘Dan vind je het zeker vervelend als hij een hamburger voor je neus eet?’ ‘Kunnen jullie dan wel samen uit eten?’ Gelukkig is dit allemaal niet van toepassing bij ons! Ik kook altijd vegetarisch en als hij eens trek heeft in vlees of vis, ga ik gerust naar de slager of visboer. Ook maak ik in het weekend zonder problemen eieren met spek voor hem. En zo gaat hij voor mij mee naar vegetarische of vegan restaurants. Ik ben blij dat hij dat ook allemaal leuk en lekker vindt en er niet moeilijk over doet. Zo zou ik dus nooit samen kunnen zijn met een man die elke dag zou zeuren dat hij per se vlees moet eten en dat vegetariër zijn nergens op slaat.

Maar natuurlijk hebben wij ook dingen gemeen! Zo hebben we vaak dezelfde visie op dingen we belangrijk vinden, zijn we allebei gek op lekker (luxe) eten, de natuur en het allerbelangrijkste: onze liefde voor katten. Als hij op de eerste date had verteld dat hij een hekel had aan katten, was er geen tweede date geweest 😜

Welke verschillen zijn er tussen jou en je partner?

Liefs, Marloes

4 Reacties

 • Sam - singlereadytomingleblog

  Zou ik denk ik ook wel het leukst vinden! Ik vind het belangrijk dat je over essentiële zaken wel min of meer gelijkaardig denkt, maar hobby’s, vrijetijdsbesteding, persoonlijke keuzes en dergelijke mogen van mij ook best verschillen. Extra veel om over te praten, haha!

 • Romy

  Juist leuk dat jullie in veel dingen niet heel erg op elkaar lijken! Ik vind het zelf ook fijner als een jongen in sommige opzichten juist van mij verschuilt. Ik kan me bijvoorbeeld best wel druk maken over dingen en zou helemaal gestrest worden als mijn vriend dat ook zou doen en we elkaar daarmee aansteken, haha. Doe mij dan maar iemand die juist wat rustiger is en wel ziet hoe het allemaal loopt. Dat laatste punt van vegetariër vs. vleeseter herken ik wel trouwens. Ik maakte er ook nooit een probleem van dat mijn ex of dates wel vlees aten, zolang ze mij ook maar respecteren in mijn keuze om dat niet te doen. Maar soms verwachten mensen inderdaad dat je daar als vegetariër vast een heel probleem van zou maken. Nee hoor, gelukkig niet! Alhoewel ik niet echt blij zou worden als een date tegenover mij kippenpootjes gaat afkluiven. Maar dat gaat er meer om dat ik dat er gewoon héél onsmakelijk vind uitzien, haha.
  Romy heeft onlangs geplaatst…Vaker Vrolijkheid #20: koppelpogingen, vriendenboekjes en pittige paprika’sMy Profile

 • Daenelia

  In gewicht en lengte. Verder zijn we redelijk hetzelfde, met minimale verschillen die er niet toe doen. Ik ben een extraverte introvert, hij is een introverte extravert. Dat wil zoveel zeggen als: ik hou niet zo van uitgaan en hij socialiseert graag, maar als het puntje bij paaltje komt, ben ik de sociale kletser en hij de rustige, af en toe onverwachte grappenmakende, muurbloem. Hij doet ook eerder onverwachte dingen dan ik, maar ik doe dan juist weer dingen die men niet verwacht van mij (snap je het nog).
  Voor ons allebei geldt dat het werkt voor ons omdat we ons niet op die kleine verschillen richten, maar juist op wat we gemeen hebben. Dat werkt voor ons veel beter. Het lijkt mij, ons, vreselijk als je niets gemeen hebt met je partner.

 • Johanne

  Haha @ kunnen jullie wel naar dezelfde restaurants? Dat lijkt me toch wel het kleinste probleem ;-). Leuke verschillen. Denk ook wel dat het belangrijk is dat je niet in alle opzichten hetzelfde bent, zo blijf je elkaar toch ook een beetje uitdagen. Mijn vriend en ik zijn heel verschillend, maar toch ook wel weer hetzelfde. We vinden het bijvoorbeeld allebei heel fijn om thuis te zijn en we vinden het heerlijk om samen series of films te kijken. Het enige lastige daarin is, is dat hij echt van actie houdt en ik meer van de komedie en romantiek. Dus dat is soms wel lastig. Verder is hij een rasechte pessimist en ik (blijkbaar) toch meer een optimist. En ik merk echt dat ik alleen maar positiever wordt als hij in een negatieve bui is. Dat helpt ons beiden. Alpha vs beta herken ik ook heel erg! Net zoals overthinking en impulsief. Hij is meer van de: laten we naar het buitenland gaan en zien wat ik er gebeurt! En ik ben meer de: wat als, wat als, wat als?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge