Lifestyle

De struggles van …

Tentamens, afstuderen, sollicitatiebrieven, rekeningen betalen, boodschappen doen, werken, een sociaal leven hebben, huisdieren verzorgen, je vriend of vriendin aandacht geven en tijd voor jezelf nemen. Waar begin je in vredesnaam?En dan zijn er ook nog mensen om je heen die gaan trouwen/zwanger zijn/net een kindje hebben gekregen/een grote reis gaan maken/verder studeren/een fulltime baan hebben. Waarom zij wel en jij niet? Herkenbaar? Join the club!

Als starter heb ik dagelijks te maken met struggles. En ik kan hier niet de enige in zijn, toch?

School vs. werken
Het ene moment zit ik te leren voor mijn tentamen (correctie: ik doe een poging tot) en het andere moment speur ik heel het internet af naar vacatures. Ik heb dan plotseling het gevoel heb dat ik nú een baan moet hebben, waar ik gelijk in september aan de slag kan, nadat ik mijn scriptie heb ingeleverd.

Uitgaan vs. thuisblijven
Of wanneer je studenten enthousiast hoort praten over feestjes hier en drankjes daar, maar ik 1. me daar eigenlijk al te oud voor voel, 2. net even een APK’tje van ruim 250 euro heb afgetikt en 3. liever gewoon om 8 uur ’s avonds zodra ik thuis ben mijn pyjama wil aandoen.

Centenschraper vs. rich bitch
Er zijn van die maanden dat ik met nog 6 euro op mijn rekening smachtend uitkijk naar het moment dat de stufi wordt gestort (where did all my money go?), maar ook maanden dat ik denk: ‘’Hey deze schoenen zijn leuk. En deze drie broeken. En dit speeltje voor de katten, ook al breken we thuis onze nek over al het speelgoed. Kopuhh!’’
Note to self: beter overzicht houden van mijn financiën.

Lui zijn vs. goed voor het milieu
Mijn vriend lacht me altijd uit als ik voor elk wissewasje mijn auto pak, terwijl ik een prima fiets heb en gratis OV. Recyclen is ook niet mijn sterkste kant, maar ik neem wel altijd mijn Dopper overal mee naartoe.

Junkfood vs. fitgirl
Iedereen die mij kent, weet dat ik burgers, patat, chips en pizza niet kan weerstaan. En intussen klagen dat ik echt eens moet beginnen met sporten. Leuk hoor, die fitgirls en hun altijd perfecte summer bodies, maar dat is niet voor mij weggelegd. Now bring dem carbs, please!

‘Later’ vs. nu
Ik kan ook uren Pinterest afstruinen naar de mooiste trouwjurken, kwijlen bij prachtige (altijd opgeruimde en stofvrije) interieurs en hele middagen mommyblogs lezen. Terwijl ik weet dat dat echt nog een paar jaar gaat duren. Voorlopig ben ik een trotse cat-mom.

Ik voel me geen typische student meer, maar ‘volwassen zijn’ is dan ook weer zo’n ding. Daily Struggles is er voor iedereen die zich hierin herkent. Waar loop jij het meest tegenaan?

Liefs, Marloes

Bron afbeelding

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge