Entertainment

De Liebster Award

Lieve Marianne van Groene Stapjes heeft ons genomineerd voor De Liebster Award. Dit vinden wij superleuk! 

Wij vinden De Liebster Award een goed initiatief om nieuwe blogs te leren kennen. Met plezier hebben wij de vragen beantwoord en onderaan het artikel nomineren wij vijf andere blogs!

1. Wanneer ging jij je bezig houden met groener leven?
Larissa: Ik ben mij pas laat bezig gaan houden met groener leven. Toen ik op mijn 18e op kamers ging werd ik pas bewust van de hoeveelheid afval ik veroorzaakte. Ook leerde ik steeds meer over het effect van minder vlees eten. Ik was helaas een echte arme student, dus ik kon heel vaak gewoon niet groener leven. Maar door de jaren heen pas ik steeds meer groene veranderingen toe in mijn leven. 
Marloes: Ik ben al sinds mijn elfde vegetariër, maar toen stond ik echt nog niet bewust stil bij groener leven. Ik vond het zo zielig om dieren op te eten. Pas later, ik denk rond mijn zestiende/zeventiende, ben ik me meer gaan verdiepen in groener leven en wat je zelf kan doen om beter voor de aarde te zorgen. Al was het maar zorgen dat mijn vriendinnen hun troep niet lieten liggen of op straat gooien, maar gewoon in de vuilnisbak deden.

2. Heb je huisdieren?
Larissa: Yes, ik heb twee hele schattige konijnen. Nomi, een Teddy Dwerg, en Dibbes, een iets grotere hangoor. 
Marloes: Ja, twee lieve poezen! Lily en Freya. Ik ben dan ook een rasechte cat lady.

3. Hoe kwam je erbij om te gaan bloggen?
Marloes: Ik wilde al heel lang bloggen en ik dacht in de eerste instantie aan een beautyblog. Maar zo goed zijn mijn make-up skills nou ook niet. En ik had ook geen zin in elke keer close-up foto’s van mijn hoofd, haha! Samen met Larissa kwamen wij op het idee voor deze blog. Lekker schrijven over vanalles wat ons bezighoudt.
Larissa: Marloes was al langer aan het nadenken over een blog en mij leek het eigenlijk wel leuk. Ik wilde voornamelijk mijn ei kwijt kunnen. Vooral door de depressie die ik heb gehad, vind ik het belangrijk om stil te staan bij alle leuke dingen. Verder wilde ik zelf heel graag lezen over de struggles die andere starters hadden, maar heel vaak kwam ik toch uit op de mommy blogs. Super leuk, maar ik wist wel waar ik over wilde gaan schrijven!

4. Wat is je favoriete seizoen?
Larissa: Winter! Niet een hele populaire mening, maar ik ben gek op sneeuw, kou en warme thee. Heerlijk om een wandeling door de duinen te maken terwijl het ijs op de grond ligt. Ik hoop ook elk jaar weer op ijs, kunnen hopelijk mijn schaatsen een keer uit het vet. 
Marloes: Zomer. Ik ben gek op zon en de vrolijkheid van dit seizoen. Blije mensen, luchtige kleding, felle nagellak en veel ijsjes. En ik ben jarig in augustus!

5. Wat doe je voor werk?
Marloes: Ik volg een traineeship Financiële Dienstverlening bij een detacheringsbureau. Hier heb ik mijn WFT-Basis diploma gehaald en zijn er ook tal van specialisatiediploma’s die ik kan behalen. Helaas heb ik vanwege mijn scriptie geen tijd om hiervoor te leren, maar dat ga ik binnenkort oppakken. Momenteel werk ik bij een grote Nederlandse bank op de afdeling Bijzonder Beheer.
Larissa: Ik werk bij een grote internationale keten binnen het team Logistiek. Ik maak trainingsmateriaal en procesbeschrijvingen voor mijn collega’s in de distributiecentra.

6. Hoe reageert men in je privésfeer op je blog?
Larissa: Iedereen reageert eigenlijk super lief. In het begin waren mensen wel wat lacherig en vonden ze het een beetje gek, maar nu kom ik er steeds vaker dat bijna iedereen het om mij heen wel volgt. Verder kom ik er steeds achter dat ik heel veel lieve mensen om mij heen heb die graag willen helpen om de blog te verbeteren. 
Marloes: Ja, leuk. Eigenlijk alleen maar positief. Ik heb nog nooit vervelende opmerkingen of iets dergelijks gehad.

7. Wat was als kind je grootste hobby?
Marloes: Als klein meisje was ik altijd creatief bezig, lekker veel tekenen en knutselen. Toen ik wat ouder werd, ging ik veel lezen. Als ik naar bed ging, ging ik dan ook nooit braaf slapen. Ik deed mijn licht uit zodra ik mijn ouders de trap op hoorde komen en deed hem pas weer aan als zij ook in bed lagen! Ze sliepen op zolder en konden dus niet echt een licht van beneden zien, haha. Daarna kon ik doorlezen tot mijn ogen letterlijk dichtvielen.
Larissa: Toen ik heel jong was speelde ik het liefst met mijn poppen of ik was lekker buiten aan het spelen met mijn broertje. Een aantal jaren later was ik hele middagen bezig met haren van vriendinnen. Lekker bij elkaar voor kapster spelen, wel zonder scharen natuurlijk. Ik las ook graag als kind. Helaas is die hobby de laatste tijd een beetje verdwenen door tijdgebrek.

8. Waarover zou je een boek kunnen schrijven?
Marloes: Oh, lastig! Of ik het kan zou ik niet weten, maar als ik een boek zou schrijven, zou het een thriller zijn. Zo eentje met een seriemoordenaar die allemaal lugubere hints achterlaat bij zijn slachtoffers. En waarvan je als lezer alsmaar op het verkeerde spoor wordt gezet. Haha, lekker gezellig he? Ik ben gek op dat soort boeken.
Larissa: Oeh ik zou ook een thriller willen schrijven! En anders graag een kookboek. Moet ik wel eerst oefenen op mijn fotografie.

9. Hoe zou je hebben geheten als je een jongen was geweest?
Larissa: Sven, nu heet mijn broertje zo haha. 
Marloes: Sjoerd 😂

10. Hoe ziet je ideale vakantie eruit?
Larissa: Een roadtrip door Nieuw-Zeeland! Heerlijk met Sander een camper huren zodat we overal kunnen kamperen. Wakker worden in een prachtig afgelegen landschap en genieten van de rust. Verder zou ik lekker veel op pad gaan en hopelijk heel veel mooie wandelingen maken. Ooh ik heb er nu zoveel zin in, ik ga gelijk naar mooie plaatjes kijken.
Stiekem zou ik ook nog heel erg graag naar Spitsbergen willen gaan. Gewoon om geconfronteerd te worden met de natuur. En om dit stuk land te kunnen ontdekken voordat al het ijs is gesmolten. 🙁
Marloes: Prachtige landschappen en lekker de natuur in! Erop uit naar plekken die niet erg toeristisch zijn. En tussendoor ook een dagje ontspannen met lekker eten en drinken. Natuurlijk kan Laurens niet ontbreken op deze vakantie 😉 De afgelopen twee jaar hebben we heerlijke vakanties gehad middels een gave roadtrip met de auto. Lekker van dag tot dag kijken waar we zin in hadden. We hopen dit volgend jaar met de motor te kunnen doen!

11. Wat is je lievelingsrecept?
Marloes: Tagliatelle tartufo met gepofte knoflook, zongedroogde tomaten en geroosterde pijnboompitjes. Asperges zijn hier ook nog erg lekker bij, voor als je extra groenten wil. Maar die knoflook, hmmm. 
Larissa:
Lasagne! Maar dit is niet van een recept, ik heb mijn eigen recept verzonnen. Al lijkt het wel heel erg op een traditionele lasagne, maar dan weer net anders. En zonder koemelk, met extra veel groente. Goed verhaal dit. Als jullie het leuk vinden kan ik hier wel een recept van schrijven. 

Dat waren onze antwoorden! 😊

Hier nog de regels die verbonden zijn aan de Liebster Award:

 • Bedank de persoon die jou heeft genomineerd;
 • Post een link naar zijn of haar blog;
 • Zet een foto van de award op je blog;
 • Beantwoord de vragen van de persoon die jou heeft genomineerd;
 • Nomineer 5 tot 11 blogs;
 • Bedenk 11 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert;
 • Informeer de bloggers die je zelf hebt genomineerd en bezorg hen de link van je eigen blogpost;
 • Kopieer deze regels in je eigen blogpost.

Wij nomineren:

En voor hen hebben wij de volgende vragen:

 1. Hoe ben je op je blognaam gekomen?
 2. Waar haal jij je blog-inspiratie vandaan?
 3. Welke opleiding heb je gedaan?
 4. Welke dag uit je leven zou je willen herbeleven?
 5. Wat lust jij echt niet?
 6. Wat is je mooiste vakantiefoto?
 7. Wat doe je het liefst op je vrije dag?
 8. Heb je een bucketlist en wat staat er dan op nummer 1?
 9. Als je mocht meedoen aan een tv-programma, welke zou dat dan zijn?
 10. Wat is jouw muziek-guilty pleasure?
 11. Hoeveel paar schoenen heb je?

Liefs, Larissa en Marloes

8 Reacties

 • Demi

  Leuk om op deze manier meer over jullie te weten te komen 🙂 Wat hebben jullie allebei een volwassen serieuze baan! Het klinkt in ieder geval alsof jullie al veel bereikt hebben. En dat op zo’n jonge leeftijd. Erg knap. Ook grappig om te lezen dat er in het begin wat mensen waren die onwennig op jullie blog reageerde. Dat herken ik heel erg uit mijn eigen omgeving. Mensen geven eigenlijk nooit een negatieve reactie, maar sommige mensen vinden het inderdaad wel wat vreemd ofzo dat ik veel online deel. Zij hebben daarom vooral heel veel vragen en nummer 1 is natuurlijk altijd of ik er geld mee verdien.
  (Btw. jullie dachten dat Lous mijn tweede naam was en je het uitspreekt als Loes he? 🤣Is mijn achternaam. Beetje gek. Ik weet het.)

  • Larissa

   Wat een lieve reactie!
   Ik krijg ook continu diezelfde vraag haha. Nu gelukkig niet meer zo vaak.

   En ja hihi, wij dachten inderdaad dat het een dubbele naam was. Wel een mooie achternaam in ieder geval 🙂

 • Lianne

  Bedankt voor jullie tag, ik voel me vereerd 🙂 En wat een hartstikke leuk idee om zo nieuwe blogs te leren kennen! Al moet ik zeggen: ik blog de laatste tijd nauwelijks meer, want mijn blog krijgt binnenkort een update. Deze heeft namelijk geen eigen domein en die heb ik nu wel. Binnenkort krijg ik een eigen website van mijn bedrijf Liannes Letters en ik ga daaronder verder met bloggen. Dus die tag houden jullie nog van me tegoed! 🙂
  P.S.: Leuk om jullie vragen te lezen en jullie op deze manier te leren kennen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge