Wonen

Binnenkijken in ons nieuwe huis

Deze blog heeft even op zich laten wachten, maar sinds een kleine 2 maanden wonen Sander en ik in ons nieuwe huis. Ik heb niet eerder een update gedeeld omdat we pas foto’s wilden maken als het huis zo goed als af is. Ondertussen zijn alle dozen uitgepakt, de woonkamer en slaapkamer zijn (bijna) af en ik heb veel foto’s om te delen! Want wees nou eerlijk, wat is er leuker dan binnenkijken in iemands huis? 

We hebben de eerste maand ontzettend hard gewerkt: alles is geverft! En dan bedoel ik ook echt alles. Er is een nieuwe vloer in de woonkamer en op zolder gelegd. De vloerbedekking van de trap is vervangen door echt hout en we hebben heel veel nieuwe meubels in elkaar gezet. Want als je van een klein appartement naar een eengezinswoning gaat, dan heb je heel wat ruimte om op te vullen. Ik heb mij vooral bezig gehouden met de kleuren van elke kamer. Het huis moest gezelligheid en rust uitstralen. Ik ben zelf heel gemakkelijk te beïnvloeden door het gevoel in een ruimte (klinkt heel zweverig), dus het moest allemaal kloppen met onze visie van het huis.

De woonkamer

                                        
Jaja, ook onze konijnen leven het luxe leven hihi 😉

In de woonkamer zijn de banken gelijk de eyecatchers van de ruimte. Het is een vrij opvallende kleur, maar in combinatie met de witte muren en donkere vloer is het niet te druk. Zoals je gelijk kunt zien heb ik heel veel planten toegevoegd aan de woonkamer. Planten hebben namelijk een positief effect op ons als mensen! Zo werken planten stressverlagend, het groen kalmeert en planten zuiveren de lucht en ze zorgen voor een betere luchtvochtigheid. Nog een positief effect: planten gevens mensen een gelukkig gevoel!

De slaapkamerDe slaapkamer is vaak alleen een functionele ruimte: je komt er alleen om te slapen en om om te kleden. Ik wilde vooral een ruimte creëren waar het fijn is om te zijn. Door de donkere kleur op de muur is de kamer lekker donker als ik wil slapen. Zeker in de zomer lig ik al op bed als het nog licht is buiten (tsja die wekker gaat gewoon om 5:15 uur) en dan is dit heel fijn.
In de woonkamer is het heel normal om planten neer te zetten, maar in de slaapkamer wordt dat vaak niet gedaan. Ik mocht een plant uitkiezen bij Hetbestevandekweker om ook deze ruimte een fijn gevoel te geven. Dit is een Dracaena en het is een super makkelijke plant die je gerust af en toe kan vergeten met water geven. Wil jij ook planten aan je interieur toevoegen, maar kost het je vaak moeite om ze in leven te houden? Dan kan je zeker een Dracaena kopen! Nog een voordeel: de planten worden gewoon thuis bezorgd.

Zoals je kan zien begint het huis echt al wat te worden. We willen nog posters, schilderijen en foto’s uitzoeken voor aan de muren, maar dit kost ons gewoon veel tijd om te zorgen dat het past bij de rest van de kamers. Deze komen daarom later nog. Ik ben super blij dat we hier mogen wonen. Het voelt ondertussen al helemaal als thuis.

Wat vind jij belangrijk in je huis?

Liefs, Larissa

6 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge