Uncategorized

Beginnende bloggers tag

Marloes en ik zijn nu net een paar maandjes actief als bloggers. Ondertussen hebben we al heel wat dingen verbeterd en veranderd. Toen ik ook nog eens De Beginnende bloggers tag zag bij Marianne van Groene Stapjes, wist ik dat ik deze ook moest invullen! 

Waar komt de naam van je blog vandaan?
Marloes en ik hebben lang nagedacht over de naam van onze blog. We wilden iets grappigs en iets wat makkelijk te onthouden was. Ook wisten we al vrij snel dat we in onze naam wilden vertellen waar we over schrijven. Als starter (en afstudeerder) loop je tegen een heleboel dingen aan; struggles dus. Toen we een middagje lekker op het terras zaten zei Laurens iets over struggles. Voor Marloes en mij was het meteen duidelijk dat dit onze naam moest worden. De dagelijkse uitdagingen van een starter.

Waarom ben je begonnen met bloggen?
Het idee om te gaan bloggen zat al lang in ons hoofd. Het is soms ook niet gemakkelijk om je eigen weg te vinden tussen alle trends. Zo willen we allebei heel duurzaam leven, maar is dat op een studentenbudget niet altijd even makkelijk. Ook willen we nog gaan schrijven over de zoektocht naar een baan. Verder vind ik het zelf ook heel leuk dat ik door onze blog mijn creativiteit kan ontdekken. Ik riep altijd dat ik niet creatief was, maar dit vind ik persoonlijk best heel creatief ;).

Hoe lang ben je nu bezig met bloggen?
Op 12 mei is onze eerste post geplaatst. Dit was eigenlijk een paar dagen eerder dan we hadden gepland, we konden namelijk niet meer wachten. We zijn weken daarvoor al begonnen met het bedenken van het concept en de naam van onze blog. Ook hebben we ons allebei verdiept in het blogwereldje.

Heb je al iets veranderd aan je blog?
We hebben al best wel veel dingen veranderd. Vooral achter de schermen zijn we continu bezig met het verbeteren van de site. Maar ook onze hele layout is al een paar keer veranderd. Ik moet eerlijk bekennen: de layout gaat nog wel een paar keer veranderen.

Hoe ga je om met social media?
Ik gebruik Instagram nu veel meer dan eerst, maar ik beperk het gebruik heel erg. Als ik op vakantie ben open ik de apps eigenlijk niet eens. Ik vind social media namelijk erg leuk, maar ik wil er niet continu mee bezig zijn. Verder ben ik nog niet helemaal tevreden over de kwaliteit foto’s die ik maak. Er zitten al heel wat mooie foto’s tussen, maar ik leer nog elke dag meer.

Hoeveel ben je bezig met je statistieken?
In het begin keek ik continu naar de statistieken. Het was super leuk om te zien dat we al vrij snel een groeiend aantal volgers kregen! Dat is natuurlijk nog steeds heel leuk om te zien. Toch kijk ik nu minder naar de cijfers dan eerst. Ik vind het bloggen zo ontzettend leuk, dat de cijfers er minder toe doen. Maar elke keer als ik kijk ben ik hartstikke blij dat jullie allemaal onze blog lezen en ook blijven lezen.
Statistieken zijn vooral heel erg handig om te ontdekken welke artikelen jullie nou heel leuk vinden. Zo kunnen wij blijven schrijven over onderwerpen die jullie leuk vinden om te lezen. Het mooie is dat de artikelen waarin wij echt schrijven over onze gevoelens ook goed belezen worden. Daar zijn we allebei best trots op en dankbaar voor.

Hoeveel tijd besteed je aan blogland?
Op de vakantie na (dan loopt alles even anders) besteed ik elke dag minimaal 1 tot 2 uur aan het lezen van blogs en het nadenken over eigen artikelen. De ene week zit ik  vol inspiratie en schrijf ik meerdere artikelen vooruit en de andere week hoef ik wat minder te doen. Het is best veel tijd dat ik investeer, maar ik haal er zoveel energie uit!

Verder hebben Marloes en ik regelmatig besprekingen over de blog. Deze besprekingen gaan over veranderingen, verbeteringen, nieuwe artikelen maar ook vooral over alle gekke plannen die we in de toekomst nog hebben.

Wat vind je het leukst aan bloggen?
Heel cliché, maar ik vind alles leuk. Als ik dan toch één ding moet kiezen is het hetzelfde antwoord als dat Marianne ook gaf. De reacties onder de artikelen geven heel veel voldoening. Het is zo fijn om te lezen dat alle moeite en gevoel dat ik in een artikel heb gestopt ook gewaardeerd wordt.

Wat valt je tegen aan het bloggen?
De tijd die je aan social media moet besteden vind ik best een beetje tegenvallen. Dit klinkt heel negatief en zo bedoel ik het natuurlijk niet. Maar ik krijg vaak opmerkingen dat mensen nog meer foto’s van mij verwachten en dat ik nog meer online moet delen. Hier ben ik zelf nog een beetje mee aan het stoeien om er een goede balans in te vinden. Ik wil graag iedereen tevreden houden, maar ik moet vooral zelf achter mijn blog en mijn Instagram staan.

Heb je plannen met je blog?
We willen heel graag een logo laten ontwerpen voor onze blog en de layout nog een beetje aanpassen.
Zelf zou ik nog wat meer over outdoor onderwerpen willen schrijven. Ik merk dat ik dit zelf gewoon heel leuk vind. Natuurlijk gaan we ook meer de diepte in over de zoektocht naar een baan.

We hebben ook al wat ideeën over mogelijke onderwerpen. Misschien dat we challenges gaan uitvoeren en die gaan beschrijven. Dit zou een mooie manier zijn om voor onszelf te ontdekken wat voor manier van leven bij ons past.

Eén ding weet ik in ieder geval zeker: voorlopig gaan we door! We ontdekken allebei veel over onszelf en over elkaar en het is veels te leuk om hiermee te stoppen.

Voor de bloggers onder jullie; herkennen jullie hier dingen van?

Liefs, Larissa

8 Reacties

 • Donna

  Ik vind social media ook echt lastig. Ik gebruik instagram nog veel te weinig, maar heb ook het idee dat mijn foto’s nooit ‘mooi genoeg’ zijn oid… Ik moet daar echt wat meer aandacht aan besteden.

  • Larissa

   Ik bedenk me altijd maar dat het ook leuk moet blijven. Dus als je gewoon minder plaatst maar er wel tevreden mee bent, dan is het toch goed. En fotografie is soms ook best lastig.

  • Larissa

   Inderdaad! Niets hoeft. Al zeggen veel mensen wel dat hoe meer je het doet, hoe makkelijker het wordt. Misschien moeten we er gewoon eerst een tijdje veel mee doen en gaat het daarna bijna vanzelf haha.

 • Romy

  Wat een leuke tag om te lezen! Ik vind het onderwerp van jullie blog en de naam echt heel goed gekozen. Wat leuk om te horen dat jullie zo genieten van het bloggen en in korte tijd al best veel groei hebben doorgemaakt 🙂 Ik herken wel dat er als blogger meer tijd gaat zitten in dingen dan je in eerste instantie denkt. Aan het schrijven van artikelen ben ik vaak minder tijd kwijt dan aan social media en alles wat erbij komt kijken. Gelukkig vind ik dat allemaal ook heel leuk om te doen, dus ik doe het graag 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge