Mind,  Motivatie,  Persoonlijke ontwikkeling

Altijd druk, rust creëren

Als je aan iemand vraagt hoe het gaat, krijg je vaak het antwoord: ”goed, wel druk hoor.” En heel eerlijk zeg ik dat ook vaak. En dat is ook niet gek tegenwoordig. Met werk, school, een relatie, vrienden, sport (ja ja, ook ik heb er inmiddels aan toegeven) en het huishouden is het ook logisch dat iedereen het zo druk heeft. Des te belangrijker om minder drukke momentjes in te lassen.

Ik ben gek op series en films kijken. Maar ja, op werk zit ik ook achter een computer en dan kijk ik ‘s avonds weer naar zo’n scherm. Eigenlijk blijft het dan druk in mijn hoofd. Dus uit met die schermen en pak eens een boek. Lezen doe ik helaas echt te weinig. Toen ik op vakantie was, heb ik in een dag een boek uitgelezen. En nee, het was geen dunnetje van 100 pagina’s, haha. ‘s Ochtends bij het ontbijt begonnen en letterlijk heel de dag gelezen. Heerlijk was het. Mijn vakantie is inmiddels alweer een maand gelezen en sindsdien heb ik geen boek meer aangeraakt. Stom eigenlijk he? Ik heb een hele stapel boeken liggen die ik graag wil (verder) lezen, maar ik doe het steeds niet. Dus bij deze geef ik mezelf een schop onder mijn kont om deze week weer te gaan lezen. Wat eerder naar bed, een stapel kussens achter mijn rug en een boek erbij. Rustmomentje gegarandeerd.

Elke dag minimaal een half uurtje wandelen vind ik zo’n fijn moment. Op werk gaan we elke lunchpauze wandelen (tenzij het regent) en eten doen we ervoor of erna. Als ik het wandelmoment een keer oversla, merk ik echt dat ik ‘s middags minder productief ben. Maar niet alleen op werkdagen houd ik van wandelen, ook in mijn vrije tijd doe ik dit graag. Het liefst samen met Laurens een flinke boswandeling maken. Dit is een uitstekende gelegenheid voor een goed gesprek, maar ook in stilte wandelen en genieten van de omgeving vind ik heerlijk. Als ik dan weer thuiskom, voel ik me helemaal zen.

Kom ik weer met mijn motorrijden. Worden jullie al gek van me? 😂 Ik vind het zo leuk en ontspannend om hiermee bezig te zijn. Lekker een stuk rijden langs het water of door de polder of dingen uitzoeken die te maken hebben met motorrijden. Zoals nieuwe motorkleding, erg belangrijk natuurlijk. Maar wat ik hiermee bedoel te zeggen is, neem de tijd voor je hobby. Of dat nou tuinieren, breien, skaten of schilderen is. Je hoeft er echt geen hele middag voor uit te trekken, een uurtje kan ook prima. Soms denk ik namelijk wel, ”ach, teveel moeite voor dat ene uurtje, laat maar zitten.” Terwijl ik helemaal niet zo moet denken. Ik verbaas me er altijd achteraf over hoe ontspannen in kan raken als ik ‘maar’ een uurtje bezig ben.

En hoe voor de hand liggend is het eigenlijk om gewoon een avondje alleen door te brengen. Breng een gezichtsmaskertje aan, was uitgebreid je haren incl. haarmasker, scrub jezelf van top tot teen en smeer je daarna smeren met je favoriete bodylotion. Lak je (teen)nagels terwijl je in je allerzachtste pyjama zit en tover daarna je favoriete snacks tevoorschijn terwijl je een cliché romkom op Netflix aan hebt staan. In mijn geval komen ook altijd de katten nog flink knuffelen. Oh, wel even je nagellak goed laten drogen voordat je in een zak chips graait (ervaringsdeskundige hier).

Mocht je nou echt behoefte hebben aan rust, ga dan eens een nachtje weg (of twee). Even weg van je omgeving vol met prikkels en verplichtingen. Zo vind ik kamperen hartstikke leuk en is dat prima om lekker low budget te doen. Hoe heerlijk is het om wakker te worden met bovenstaand uitzicht in plaats van een volle wasmand die staat te wachten in de badkamer en de vaat die nog gedaan moet worden?
Afgelopen weekend zijn Laurens en ik samen met Sander en Larissa een nacht wezen kamperen. Tentjes opzetten, vuurtje erbij en een hele hoop eten en drinken. Het was ontzettend gezellig en vooral heel erg ontspannend. Als je ons volgt op Instagram, heb je vast wel het knisperende kampvuur voorbij zien komen op onze stories! En als je geen kampeertype bent, maar ook geen zin hebt in een hotel, zoek dan eens een knusse B&B uit.

Deze blog is tevens een reminder aan mezelf om dit soort dingen vaker te doen, want het schiet er gewoon bij in. Daar moet ik vanaf zien te stappen. Ik heb wel tijd, ik moet er alleen nog de tijd voor maken 😉

Hoe creëer jij rust voor jezelf?

Liefs, Marloes

2 Reacties

  • Romy

    Heel herkenbaar! Rust creëren lijkt soms zo eenvoudig, terwijl het best wel een uitdaging kan zijn als je iemand bent die graag druk bezig is. Toch is het vaak hard nodig. Mooie tips heb je op een rij gezet om tot rust te komen! Ik vind zelf wandelen heerlijk. Lezen moet ik ook wat vaker doen en een weekendje weg is eigenlijk ook wel een goed idee om iets vaker te doen 🙂
    Romy heeft onlangs geplaatst…Maak de herfst leuker met deze 7 zomerse gewoontes!My Profile

  • Lianne

    Dat zijn mooie dingen om meer rust te creëren! Zelf lees ik ook graag of wandel ik met mooi weer eventjes door het park. Het is dan zo heerlijk om je hoofd even leeg te maken 🙂 Een weekendje weg, al is het maar één nachtje, is misschien ook wel eens een goed idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge