Persoonlijke ontwikkeling

Welk advies zou ik geven aan mijn 29-jarige zelf?

Larissa schreeft laatst een mooie brief aan haar 16-jarige zelf, wat voor haar vijf jaar geleden was. Ik duik de toekomst in en geef, vijf jaar later, mijn 29-jarige zelf advies.

Lieve 29-jarige Marloes,

Na het afstuderen is er een nieuwe fase voor begonnen: werken. Ik hoop dat je op een leuke plek bent belandt waar je je thuis voelt, of dat nou in de communicatie is of een ander vakgebied. Het was vast even spannend, maar na een mbo- en een hbo-opleiding was het ook wel tijd voor wat anders, toch? Anders was je nu pas klaar geweest met een eventuele master! Avonden werken aan verslagen, leren voor tentamens en werken in de weekenden mis je vast niet. Die tijd kan je beter besteden aan leuke dingen waar je energie van krijgt.

Geniet van de mooie dingen in het leven en ik hoop dat je je inmiddels wat minder druk maakt om dingen die minder belangrijk zijn. Dat je zorgvuldig kiest waar je je tijd en energie in steekt en dat je je niet gek laat maken. Maar gelukkig heb je altijd nog Laurens om de boel goed te relativeren.

Waardeer de lieve mensen om je heen, van familie tot vrienden. Dat laatste was nog wel eens een dingetje toen je jonger was, maar het is goed geweest om kritisch te zijn. Dit heeft gezorgd voor een fijne basis waar je nog heel lang profijt van hebt, want ze zijn er nog steeds voor je! Het ziet er namelijk naar uit dat dit de vrienden zijn waar je later rollator-races mee gaat doen.

En het duurde even, maar eindelijk heb je je motorrijbewijs gehaald. Zie je nou wel dat die theorie mee viel? Je gezamenlijke droom met Laurens is hierdoor ook eindelijk uitgekomen: een gave, verre reis! Of zal ik beter zeggen: reizen? Dit is iets waar je vroeger al van droomde, maar niet wist hoe je dit voor elkaar kon krijgen. Laurens helpt je hierbij, want samen durf je meer dan in je eentje. En had Laurens nog gelijk toen hij altijd zei dat dat huwelijksaanzoek zou komen als jullie op de motor aan de andere kant van de wereld zaten? Je had er gewoon geduldig op moeten wachten πŸ˜‰ Maar goed, geduld hebben is dan nog altijd niet je sterkste punt!

Lieve groet,
24-jarige Marloes

Welk advies wil jij jouw vijf jaar oudere zelf geven?

Liefs, Marloes

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge