Entertainment

10x wat ik niet begrijp

Sommige dingen zijn in mijn ogen echt onbegrijpelijk. Ik heb een aantal van mijn first world struggles op een rijtje gezet.

1. Dat als je in een kledingwinkel een leuk wit of lichtgekleurd blousje ziet en er dan allemaal foundation-meuk op zit. Waarom plamuren mensen zich zo vol? Lang leve online winkelen!

2. Dat er studenten zijn die ’s nachts kunnen leren voor hun tentamen. Het is inmiddels al een tijdje geleden dat ik mijn laatste tentamen heb moeten maken, maar na 8 uur ’s avonds komt er bij mij echt geen nieuwe informatie meer binnen. Een verslag schrijven ging ’s avonds nog wel, maar leren kon ik echt alleen maar overdag.

3. Dat je tijdens verjaardagen iedereen een handje moet geven en moet feliciteren met de jarige. Of nog erger, iedereen zoenen. Bleh. Dat mag van mij echt afgeschaft worden.

4. Dat er mensen zijn die leven zonder vaatwasser. Of je moet net zo’n vriend hebben getroffen als Larissa die de afwas voor jou doet.

5. Dat er vrouwen zijn die de hele dag op killer heels kunnen lopen en daarna beweren dat ze echt geen last hebben van hun voeten omdat dit zulke comfortabele schoenen zijn. Make that the cat wise.

6. Dat er mensen zijn die geen knipperlicht gebruiken in het verkeer. Moet ik het even uitleggen? Naast je stuur zit een hendeltje wat je omhoog of omlaag doet om je richting aan te geven. Je maakt het leven van je mede-weggebruikers er een stuk makkelijker op.

7. Dat er mensen zijn die in een keer de goede weg kunnen vinden (Laurens…). Hoe doe je dat toch? Als we ergens heen gaan, kijkt hij van tevoren een keer op Google Maps en dan onthoudt hij het gewoon. Ik verdwaal al in mijn eigen straat.

8. Dat er mensen zijn die niet van dieren houden en zeggen er niks mee te hebben. Volgens mij mis je dan echt wat liefde in je leven. Zo’n vrolijke haarbal fleurt je dag echt op.

9. Dat er mensen zijn die hun afval op straat gooien. Hoe moeilijk is het om je afval even bij je te houden tot je een prullenbak ziet of thuis bent?

10. Dat ik vandaag last heb van zo’n eigenwijs plukje haar dat no matter what overeind blijft staan. Grrr…

Welke dingen begrijp jij dus echt niet?

Liefs, Marloes

PS. Doe jij al mee aan onze winactie? Meedoen kan t/m woensdag 22 november!

16 Reacties

 • Loes

  Vooral die van ‘s nachts studeren kan ik ook echt niet begrijpen. Hetzelfde als om heeel vroeg op te staan om te studeren. Ik kan dat gewoon ECHT niet. Ik heb ook gewoon slaap nodig..

 • Sam - singlereadytomingleblog

  Haha zalig! Ik kon net echt heel goed leren ‘s nachts. Ik stond ook echt pas om 10h op tijdens de blok, want ik begrijp dan weer niet dat mensen voor dat uur kunnen studeren haha. Ik heb het één keer (uit sociale druk) geprobeerd, maar zat tot 10h echt doods naar mijn blad te staren. En haha, in Brussel kussen we standaard iedereen, ook bij een gewone begroeting, zal die Franse invloed wel zijn! En nja, die knipperlichten, I feel ya… Vooral BMW’s zijn vreselijk haha, wij zeggen thuis altijd dat die hun pinkers optioneel zijn bij de aankoop van hun wagen 😉

 • Sylvia

  Snachts leren kon ik ook niet deed het altijd sochtends vroeg net voor het tentamen.. haha. Geen vaatwasser maar gelukkig heb ik geen hekel aan afwassen wel aan strijken 😉. Vroeger kon ik wel op killerheels (naaldhakken) lopen. Echt de hele dag. Geen problemen mee. Nu heb ik er al ruim 3 jaar niet meer opgelopen. Mis mijn hakken enorm maar gewoon niet handig met een kindje haha

  • Marloes

   Pfoe, knap hoor! Als ik aan het eind van de dag mijn hakken uitdoe, vraag ik me altijd af waarom ik dacht dat dit een goed idee was, haha. Hakken met een kindje lijkt mij ook geen goede combinatie!

 • Laurens

  Nummer 7: Klein beetje talent hebben, niet bang zijn om te verdwalen en dan komt alles goed als je helder nadenkt tijdens het rijden. Het meeste wat gelukt is, is om vanuit Noord-Denemarken thuis te komen zonder navigatie.

 • Demi

  Hahaha super grappig en herkenbaar artikel! Ik zou er zo nog een hele lijst aan toe kunnen voegen 😂 Neem bijvoorbeeld van die mensen die systematisch reageren op iPhone win-acties op Facebook. Denken zij echt dat ze dat ding gaan winnen dan?!?

 • Laetitia

  Mensen die midden op het fietspad of midden in het gangpad vd supermarkt gaan staan kletsen en ook niet aan de kant de gaan als je eraan komt, daar kan ik zo slecht tegen! Dat gezoen met verjaardagen vind ik ook vreselijk. Op familievisitesis het nog tot daaraan toe, maar bij ons doen ze het ook op kantoor. Krijg je opeens een baard in je nek van een gast die je zelden spreekt, belachelijk gewoon! Mag van mij ook echt afgeschaft worden.

  • Marloes

   Ik vroeg me dan altijd af of je dan de volgende dag niet te moe bent om weer gewoon goed te functioneren 😂 Maar de een heeft minder slaap nodig dan de ander, dat zal ook wel meespelen denk ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge