Spiritualiteit

10 dingen die mij blij maken

Het is vandaag weer een maandag en ik ben vast niet de enige die maandag niet de leukste dag van de week vind. Juist daarom wilde ik deze week eens extra positief beginnen. Het is heel gemakkelijk om stil te zijn bij dingen die niet goed gaan of tegenvallen. Het is veel moeilijker om eens stil te staan bij alles wat goed gaat of je veel energie geeft. Vandaag heb ik mijzelf eens uitgedaagd en een lijstje samengesteld van dingen waar ik echt heel blij van word!ย 

1. Mijn konijnen
Er zijn maar weinig mensen die weten hoe leuk konijnen zijn als huisdieren. Maar als je er genoeg tijd in steekt, ontwikkelen die stille beestjes zich in echte druktemakers. Nu ik veel thuis ben heb ik echt door hoe actief mijn konijnen zijn. Binnen no time leren ze nieuwe kunstjes aan (ja echt kunstjes!) of weten ze nieuwe plekken huis te ontdekken. En de momentjes dat ze even willen knuffelen, daar word ik gewoon heel erg blij van. Huisdieren brengen veel gezelligheid in huis en zorgen ervoor dat er altijd iemand is die lijkt alsof hij luistert.

2. Een nieuwe outfit
Noem mij maar shopaholic, maar ik ben gek op winkelen. Regelmatig betrap ik mijzelf wanneer ik weer een online winkelmandje heb gevuld met veels te veel kleding. Als oplossing zoek ik wel jaarlijks mijn kledingkast uit. De kledingstukken die ik wegdoe gaan dan naar het goede doel, zodat er weer mooi een nieuwe outfit bij kan.

3. Leuke films
In de categorie van bankhangen, kijk ik wekelijks wel een film. Comedy, actie of romantisch… ik ben op een heleboel films gek. Behalve horror, dus die sla ik gewoon over. Gelukkig komen er telkens nieuwe films bij, want we kijken er veels te veel. En dankzij de maandelijkse movieblogs van Marloes blijf ik altijd op de hoogte van de leukste films.

4. Veel tijd buiten doorbrengen
Met mooi weer kan je mij veelal buiten vinden. Een stuk wandelen richting de stad (en dan ook een ijsje halen natuurlijk) of met de skates een rondje door de stad. Er gaat niets boven genieten van de kleine dingen. Vooral in de vakanties kan je mij altijd buiten vinden. Het klinkt misschien wat oudbollig, maar het is belangrijk om te genieten van de kleine dingen in het leven.

5. Familie
Vrienden kies je, familie krijg je. En als je geluk hebt, heb je een leuke familie. Ik bel wekelijks met mijn ouders en broer. Gewoon even bijkletsen, zorgen delen en de dag bespreken. Ik probeer ook veel leuke dingen te doen met mijn familie. Dit betekent natuurlijk ook dat ik heel wat souvenirs moet meebrengen van vakantie… ๐Ÿ˜‰

6. Vrienden
Met de ene vriendin duik ik de kroegen in en met andere vrienden klets ik de hele avond op de bank. Zolang je een paar goede vrienden om je heen hebt, ben je een gezegend mens. Altijd een luisterend oor en veel gezelligheid.

7. Lekker eten
Deze lijst staat niet op volgorde, anders zou lekker eten bovenaan staan. Uren in de keuken staan om daarna een heerlijke nieuwe creatie te proeven. In plaats van chips uit de supermarkt maak ik mijn eigen uit de Airfryer. Of verse warme appelflappen… om hongerig van te worden.

8. Tevreden zijn
Het klinkt misschien wat zweverig, maar het is belangrijk om af en toe eens stil te staan bij alles wat je hebt bereikt. Wij zijn als mensen vaak geneigd altijd maar meer te willen; meer spullen, meer succes of meer mensen die ons leuk vinden. Ik vind dit echt niet heel gemakkelijk, maar tevreden zijn zorgt er voor dat je veel gelukkiger bent. Het is fijn om af en toe eens de dag te beginnen met bedenken wat je allemaal al hebt.

9. Reizen
Ik ben niet iemand die droomt van een lange reis van een paar maanden, maar ik geniet wel enorm van reizen. Het is jullie vast al opgevallen dat ik een fan ben van echte outdoor vakanties. Een nieuw land ontdekken, nieuwe mensen ontmoeten en vooral even heerlijk ontspannen van het normale leven. Reizen naar landen waar ik veel kan wandelen, klimmen, varen of fietsen vind ik heerlijk. Ruige natuur en weersomstandigheden maken het voor mij alleen nog maar beter. En het leukste is dat ik weer maanden kan blijven genieten terwijl ik terugdenk aan mijn laatste reis.

10. Lekker gek doen
Zingen, dansen, flauwe grappen vertellen of gekke uitjes verzinnen, ik doe regelmatig even lekker gek (vooral met Marloes natuurlijk). Doe iets waar je blij van wordt, zonder na te denken wat anderen er van zouden vinden. Mijn ervaring is dat mensen het eigenlijk wel waarderen als ik extra gek doe. Het onderbreekt de sleur van de dag en zorgt ervoor dat ik vrolijker door ga met mijn dagelijkse bezigheden.

Waar word jij gelukkig van?

Liefs, Larissa

14 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge